overloon nieuws

Home » Nieuws » De Pit in Overloon heeft een overlevingsplan nodig

De Pit in Overloon heeft een overlevingsplan nodig

Gepubliceerd op 24 juni 2020 om 18:35

OVERLOON - Wel uitgaven, maar geen inkomsten. Het gemeenschapshuis in Overloon dreigt door de coronacrisis de deuren te moeten sluiten.

door Herman Wissink 24-06-20,Er moet snel iets gebeuren anders overleeft gemeenschapshuis De Pit in Overloon de zomer niet. Die onheilstijding valt morgen te lezen in een brief die het bestuur van De Pit plaatst in het Overloonse dorpsblad Ons Erf. De Stichting gemeenschapshuis Overloon schrijft de laatste maanden gitzwarte cijfers.

We gaan er voor zorgen dat De Pit de maanden juli en augustus doorkomt

Willy Hendriks, Wethouder gemeente Boxmeer

‘Help ons’

Inmiddels heeft de stichting aangeklopt bij de gemeente Boxmeer: ‘Help ons, anders gaan we het niet redden’, was de noodoproep. ,,We gaan De Pit snel helpen’’, zegt wethouder Willy Hendriks. ,,We gaan er voor zorgen dat De Pit de maanden juli en augustus doorkomt.’’

Had de wethouder die toezegging niet gedaan, dan was op 1 juli het doek al gevallen voor het fraaie gemeenschapshuis.

In 1980 kreeg de stichting het toenmalige gemeenschapshuis in handen. Dat was tot die tijd eigendom van de kerk. In 2013 werd, op de Blauwe zaal uit 1986 na, het gemeenschapshuis gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

De stichting sloot daar een hypotheek voor af en die hangt nu als een molensteen om de nek. ,,De vaste lasten als huisvesting en verzekering blijven gelijk, maar door de maatregelen rond het coronavirus gingen de deuren dicht en hadden we geen inkomsten meer’’, zegt interim-voorzitter Fons Derks.

Carnaval

Het wel of niet door kunnen gaan van activiteiten als de 11e van de 11e en carnaval maken het er niet beter op. De twee evenementen zijn, net als de jaarlijkse liedjesavond en het prinsenbal belangrijke inkomstenbronnen.Het mag niet gebeuren dat een dorp als Overloon zonder gemeenschapshuis komt te zitten’’, zegt wethouder Hendriks. Maar De Pit zit, ten opzichte van andere gemeenschapshuizen in de gemeente Boxmeer, in de bijzondere omstandigheid dat het gebouw geen eigendom is van de gemeente, maar van de stichting.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/de-pit-in-overloon-heeft-een-overlevingsplan-nodig~a7e55a57/


«   »