overloon nieuws

Home » Nieuws » Dagje dierentuin of pretpark razend populair: ‘De hele vakantie al uitverkocht’

Dagje dierentuin of pretpark razend populair: ‘De hele vakantie al uitverkocht’

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 20:18

ARNHEM/APELDOORN/BERG EN DAL/OVERLOON/RHENEN - Dagje dierentuin, pretpark of museum? Boek op tijd, anders is de kans groot dat het vol zit. Doordat veel meer mensen vakantie in eigen land houden, zijn topattracties in de regio extra in trek. 

ZooParc Overloon: ‘Vooral in weekend druk’

Zaterdag of zondag naar het ZooParc Overloon? Reserveer niet pas een dag van tevoren. Dan is er kans dat het park volledig vol is. ,,We kunnen 60 procent van de normale capaciteit toelaten. Zeker in het weekend met mooi weer zijn we soms een paar dagen ervoor vol gereserveerd”, zegt woordvoerder Linda Engels.

Van gigantische rijen of teleurgestelde bezoekers voor de kassa is weinig sprake. Engels spreekt vooral van ‘een gezellige drukte’ op de meeste dagen. ,,Op doordeweekse dagen zitten we meestal niet helemaal vol. Dan is het vaak op de dag zelf nog mogelijk een reservering te maken.”

Om de bezoekersstroom te spreiden werkt het park momenteel met eenrichtingsverkeer op de paden. Ook houden zogeheten crowdmanagers toezicht op het afstand houden van bezoekers en staan overal bordjes om publiek te wijzen op de 1,5 meter afstand. ,,Al blijft het vooral de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers.”

Over de precieze capaciteit op het moment, doet het park geen uitspraken.


«   »