overloon nieuws

Home » Nieuws » Jonge vluchtelingen verlaten Landhorst en gaan nu in Velp naar school

Jonge vluchtelingen verlaten Landhorst en gaan nu in Velp naar school

Gepubliceerd op 5 september 2020 om 09:23

VELP / LANDHORST / OVERLOON - Zo’n twintig tot dertig jonge, alleenstaande vluchtelingen uit Overloon stappen iedere dag in een busje dat hen naar Velp brengt. Daar gaan ze naar school, nu de verlaten basisschool van Landhorst niet meer voor hen beschikbaar is.

door Frank Houtappels 05-09-20,De vluchtelingen krijgen les op het azc in Velp, hun docenten werken in dienst van het Merletcollege in Grave. Iedere dag worden ze met een busje van uit Overloon van en naar Velp gebracht.

De zogenoemde AMV’ers (Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen) gingen een jaar lang naar school in Landhorst. Maar dat was in de oude basisschool, en van begin af aan was de bedoeling dat die situatie maar een jaar zou duren.

Lees ook

Angst, machteloosheid maar ook mooie verhalen: Overloon kent het azc op vele manieren Angst, machteloosheid maar ook mooie verhalen: Overloon kent het azc op vele manieren Lees meer

Nadrukkelijk’ verzocht: zoek een andere plek

Omdat de jongeren in het asielzoekerscentrum van Overloon wonen, is de gemeente Boxmeer voor ze verantwoordelijk. Boxmeer hoopte de school in Landhorst (gemeente Sint Anthonis) nog een jaartje te gebruiken, maar daar werkte Sint Anthonis niet aan mee. Sint Anthonis heeft Boxmeer ‘nadrukkelijk verzocht op zoek te gaan naar een alternatief’, blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/grave/jonge-vluchtelingen-verlaten-landhorst-en-gaan-nu-in-velp-naar-school~a8d93533/


«   »