overloon nieuws

Home » Nieuws » Ministerraad stemt in met gemeentelijke herindeling Nieuwe gemeente Land van Cuijk

Ministerraad stemt in met gemeentelijke herindeling Nieuwe gemeente Land van Cuijk

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 17:25

De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met herindelingsvoorstellen. 

Het gaat om drie samenvoegingen in de provincie Noord-Holland en twee in de provincie Noord-Brabant: Amsterdam & Weesp, Beemster & Purmerend, Heerhugowaard & Langedijk, Landerd & Uden en het viertal Boxmeer, Cuijk, Mill en St. Hubert en Sint Anthonis. Indien het parlement instemt met deze herindelingen, dan komt het aantal gemeenten in Nederland in 2022 op 345.

Nieuwe gemeente Land van Cuijk

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en St Hubert en Sint Anthonis willen graag samengaan om als nieuwe gemeente Land van Cuijk de vitaliteit en het eigen karakter van de 29 kernen in de gemeente te versterken. Met hun gebundelde krachten zullen zij een krachtiger partner zijn in onder andere de regio en voor de provincie en het Rijk. Op die manier zijn zij beter in staat de belangen van hun inwoners te behartigen en op langere termijn ook hun maatschappelijke opgaven te realiseren.

Raad van State

De ministerraad heeft ermee ingestemd de wetsvoorstellen voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van de wetsvoorstellen en van de adviezen van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. Als het parlement instemt met deze herindelingen, dan komt het aantal gemeenten in Nederland in 2022 op 345. Het kabinet streeft naar invoering van deze herindelingen per 1 januari 2022, met uitzondering van de toevoeging van Weesp aan Amsterdam.bron: www.rijksoverheid.nl


«   »