overloon nieuws

Home » Nieuws » Nieuwe expositie “De dienstfiets van de Wehrmacht” in Oorlogsmuseum Overloon

Nieuwe expositie “De dienstfiets van de Wehrmacht” in Oorlogsmuseum Overloon

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 19:22

Er is genoeg te beleven tijdens de herfstvakantie in Oorlogsmuseum Overloon.  Zo is er afgelopen week een nieuwe expositie geopend, genaamd  ‘De dienstfiets van de Wehrmacht’. Voor kinderen is er een interactie speurtocht ontwikkeld en ook de openingstijden zijn met twee uren verruimd voor een verantwoord, veilig en dus Corona-proof bezoek.

De dienstfiets van de Wehrmacht

Wat veel mensen niet weten, is dat de gewone alledaagse fiets veelvuldig door Duitse soldaten is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor werden ze gebruikt dan? Nou zoals wij nu nog doen, als vervoermiddel. Alleen  vervoerden soldaten toentertijd o.a. bewapening en medische hulpmiddelen. Oorlogsmuseum Overloon heeft negentien originele Wehrmacht-fietsen aan haar collectie toegevoegd. Deze nieuwe tentoonstelling is uniek te noemen. Alle fietsen zijn origineel, authentiek en in een zeer goede staat met veel reserveonderdelen en wapens erbij. De fietsen zijn gemaakt in de jaren ‘30 en ‘40. Eén van de fietsen is door een voormalig militair zelfs nog tot in de jaren 70 gebruikt! De fietsen komen uit een privécollectie en zijn nog niet eerder op deze manier aan publiek getoond. Ze zijn vanaf heden blijvend te bewonderen in Oorlogsmuseum Overloon.

 

Anderhalve meter museum  - Corona-maatregelen
Met man en macht is er maandenlang hard gewerkt om het museum Corona-proof te maken. Nu nog wordt er dagelijks op bijgestuurd. Het museum is groot, daarom is er een vaste looproute gemaakt (eenrichtingsverkeer), waarbij alle paden 3 meter breed zijn om elkaar ook veilig te passeren. De shop heeft een make-over gekregen en het museumcafé is een ‘Koffie & Snack To Go’ gelegenheid geworden zonder zitplaatsen.

 

De vaste routing die speciaal hiervoor gemaakt is, is volgens bezoekers erg prettig en handig, want dan kun je ook zeker niets missen! Kortom; een bezoekje meer dan waard. Bijgaande foto’s Oorlogsmuseum  tonen de nieuwe collectie Wehrmacht-fietsen. (Verruimde openingstijden tijdens de herfstvakantie) www.oorlogsmuseum.nl

 


«   »