overloon nieuws

Home » Nieuws » Bibliotheken land van Cuijk helpen bij invullen enquête gemeente Land van Cuijk

Bibliotheken land van Cuijk helpen bij invullen enquête gemeente Land van Cuijk

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 20:04

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis gaan herindelen. Op dit moment kunnen alle inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk via een digitale enquête aangeven wat zij belangrijk vinden in hun dorp en waar zij over mee willen praten.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de digitale enquête op www.gemeentelandvancuijk.nl?

 

Telefonisch

Alle inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur bellen naar 0485-583500, voor hulp bij het invullen van de vragenlijst. Een van de bibliotheekmedewerkers begeleidt u dan stap voor stap door de vragenlijst en kan vragen waar nodig verduidelijken.

 

Invullen bij de bibliotheek

Daarnaast kunnen mensen die geen computer of internet hebben in de bibliotheken in Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Mill terecht om de vragenlijst op de computer in de bibliotheek in te vullen. Met vragen kan men altijd terecht bij de bibliotheekmedewerker die op dat moment aanwezig is. De enquête kan tot en met 6 december 2020 worden ingevuld.bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/bibliotheken-land-van-cuijk-helpen-bij-invullen-enquete-gemeente-land-van-cuijk_62174.html 

 

Lees ook Start enquête nieuwe gemeente Land van Cuijk

Op maandag 16 november start een online enquête voor de inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk. Gevraagd wordt onder andere wat inwoners belangrijk vinden in hun dorp en hoe zij met de gemeente willen samenwerken. 

Deze enquête staat op www.gemeentelandvancuijk.nl

De informatie die met de enquête wordt opgehaald, is onderdeel van het advies over het inrichten van de nieuwe organisatie aan de gemeenteraad en het management. Ook wordt deze ingezet om te kijken op welke manier inwoners hier verder over mee willen praten, denken en doen. 

 

In oktober is de campagne gestart, waarin inwoners van een groot aantal dorpen van de gemeente Land van Cuijk vertellen waarom zij het belangrijk vinden mee te praten, te denken en te doen. Ook laten burgemeester Antoine Walraven en wethouder Bouke de Bruin weten waarom ze het belangrijk vinden dat inwoners meepraten –denken en -doen. 

Burgemeester Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert: “We hebben gekozen om samen een grotere gemeente te vormen, omdat deze grootte ons meer slagkracht geeft. Maar vanaf het begin hebben we ook gezegd: we doen het op zo’n manier, dat de 29 dorpen centraal staan en we dicht bij onze inwoners blijven”. 

 

Wethouder Bouke de Bruin, gemeente Boxmeer: “En dat betekent ook ruimte geven aan alle goede energie die er in dorpen en inwoners zit. We willen de nieuwe gemeente zo inrichten, dat er een goed klimaat is voor initiatieven van dorpen, verenigingen en individuele inwoners”.  

 

Inwoners die deze enquête invullen maken kans op leuke ‘echte’ Gemeente Land van Cuijk-prijzen. Eind december worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

 

Burgemeester Antoine Walraven en wethouder Bouke de Bruin starten de campagne met een videoboodschap


«   »