overloon nieuws

Home » Nieuws » Agressieve asielzoeker van Overloon naar speciaal azc

Agressieve asielzoeker van Overloon naar speciaal azc

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 19:06

OVERLOON / DEN BOSCH - Stinkend naar alcohol en agressief stapte de 53-jarige H. M. stapte op 23 oktober 2020 af op een medewerker van het COA in het asielzoekerscentrum in Overloon. Hij haalde volgens getuigen zijn hand langs zijn keel en begon de man in het Engels uit te schelden. 

door Geert van der Star 26-11-20,

De Bossche politierechter L. Soeteman legde M. dinsdagmiddag een celstraf op van 6 weken, waarvan 2 voorwaardelijk voor een belediging en een bedreiging.

'Wil dicht bij familie blijven’

M. heeft formeel geen verblijfstatus in Nederland. ,,Ik had vroeger een verblijfsvergunning en een rijbewijs”, vertelde de verdachte. ,,Die zijn allemaal ingetrokken.”

De man verblijft daarom sinds kort noodgedwongen in asielzoekerscentra. ,,Ik wil dicht bij mijn familieleden blijven. Mijn moeder, mijn tweelingbroer: die wonen en werken allemaal in Nederland.

Geschreeuwd

Waarom de man op 23 oktober door het lint ging, bleef onduidelijk. De verdachte had gedronken, gaf hij zelf ook aan. Maar M. ontkende fervent dat hij het slachtoffer omschreef als ‘Suriname boy’, uitschold en bedreigde. ,,Waarom zou ik zoiets doen?”

De man ging ook tekeer tegen de agenten die hem die dag meenamen naar het politiebureau.De hele weg naar het politiebureau heeft hij geschreeuwd, beledigd en getrapt”, aldus de officier van justitie.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/agressieve-asielzoeker-van-overloon-naar-speciaal-azc~aa28c38b/

lees ook 

Stelende asielzoekers komen niet opdagen bij rechtszaak: 'Maar zitting is wel belangrijk signaal'

16 asielzoekers die vooral worden verdacht van diefstallen in Eindhoven en Maarheeze, moesten donderdag verschijnen in de rechtbank in Den Bosch, maar het verdachtenbankje bleef leeg. Hun advocaten verschenen wel, maar vertellen dat het niet eenvoudig is om contact te krijgen met deze asielzoekers. Er worden dus geen vurige pleidooien gevoerd. De bode roept in een lege gang dat de zaken gaan beginnen.

Profielfoto van Alice van der PlasGeschreven door

 

De asielzoekers van 20 tot 30 jaar oud hebben veelal niets met elkaar te maken en staan geregistreerd op verschillende plekken, van Budel en Overloon tot Ter Apel en Den Helder.

Een paar schoenen of broeken. Een pot chocoladepasta of een sandwich. Een enkeling heeft onder meer ingebroken in een auto en geprobeerd daar te slapen. Justitie wil deze zaken met stelende, overlastgevende asielzoekers in een dag afhandelen in een zogeheten themazitting.

Asielzoekers verdwijnen weer
Maar of ze hun straf, vaak enkele dagen tot een paar weken gevangenisstraf, ooit gaan uitzitten, is nog de vraag. De politierechter veroordeelt ze bijna allemaal bij verstek. Het vonnis gaat naar het azc, maar er is een kans dat het niet meer wordt gelezen.Want overlastgevende, stelende asielzoekers zonder kans op asiel, verdwijnen volgens de officier van justitie regelmatig met onbekende bestemming. Of sommige verdachten zijn al uitgezet. Terug naar Marokko of Algerije. Een enkeling die voor de rechtbank had moeten verschijnen komt uit Moldavië in Oost-Europa.lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3297950/stelende-asielzoekers-komen-niet-opdagen-bij-rechtszaak-maar-zitting-is-wel-belangrijk-signaal


«   »