overloon nieuws

Home » Nieuws » speeltuin Gewoon Buiten wint €21.500 met de K2-challenge

speeltuin Gewoon Buiten wint €21.500 met de K2-challenge

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 19:51

Het afgelopen jaar is speeltuin Gewoon Buiten winnaar van Noord-Brabant geworden met de wedstrijd kern met Pit, dit leverde een mooi bedrag op €3750. 

Tijdens de landelijke finale werd zij derde, dit leverde een mooi bedrag van €1875 op. Tijdens de wedstrijd van kern met pit werd voorzitter Renuka de Kunder getipt op de wedstrijd van de K2-challenge, zij hebben een prijzenpot van €50.000 te verdelen.

Gisteren was het grote moment daar, de finale van deze wedstrijd.Voorzitter Renuka de Kunder werd uitgedaagd om tegen 9 andere projecten te pitchen. Ze werd daarbij vierde. Aangezien de top 3 winnaars niet veel geld aangevraagd hadden, bleef er voor de speeltuin €21.500 over.Zij hadden ingezet op een bedrag van €25.000. De gewonnen prijs van €21500 was een leuke prijs, want de vierde plek betekende meer geld winnen dan de nummers 1,2 en 3. Na telefonisch contact met de leverancier Kompan kwam er een mooie deal uit naar voren. De fitnesstoestellen zijn verkocht voor het gewonnen bedrag.

De volgende dag zocht de voorzitter contact met de hoofdsponsor van de speeltuin het gehandicapte kind want zij verhogen gewonnen prijzen en donaties met 50% tot €7500 per jaar door middel van de plusregeling. Vanuit de plusregeling kon de speeltuin in 2020 nog gebruik maken van de ophoging.Zij krijgen dus vanuit het fonds het gehandicapte kind een ophoging van maar liefst €5110. Dat was een leuke meevaller, want van dit bedrag kan het bestuur nog wat extra’s doen voor kinderen met een visuele beperking in de speeltuin, want zij horen er immers ook echt bij. Ook dit wordt nu verder uitgewerkt en uitgezet.

Helaas is de speeltuin voor de wedstrijd van de ANWB buiten de prijzen gevallen, want ze hadden niet voldoende stemmen gekregen. Desondanks wil het bestuur wel iedereen bedanken die wel gestemd heeft. In 2021 staat de zand-watertafel voor het verlanglijstje.

Namens het bestuur wensen wij u allen fijne feestdagen en heten wij u van harte welkom bij de opening van de fitnesstuin in de speeltuin in 2021, de datum zal nog bekend worden gemaakt. 

 

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/


«   »