overloon nieuws

Home » Nieuws » Militaire oefeningen Pale Strike en Joint Falcon

Militaire oefeningen Pale Strike en Joint Falcon

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 10:14

Van 7 t/m 11 december vinden de militaire oefeningen Pale Strike en Joint Falcon plaats op of rond de omgeving van de Luitenant-generaal Bestkazerne in De Peel. 

Informatie over de militaire oefeningen Pale Strike en Joint Falcon die volgende week, week 50, op of rond de omgeving van de Luitenant-generaal Bestkazerne in De Peel plaatsvinden.

JTAC

Van 7 t/m 11 december, worden militairen opgeleid in het coördineren van luchtsteun aan grondtroepen. De zogenaamde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) trainen de procedures voor grond-luchtsamenwerking. Het trainen van de grondeenheden zal gebeuren met jachtvliegtuigen en helikopters van Defensie en een civiele jet-trainer. De JTAC trainingen zijn vanaf het middaguur gepland tot 22.00 uur in de avond.

Joint Falcon

Op donderdag 10 december zullen verschillende helikopters van Defensie militairen van de Luchtmobiele Brigade ondersteunen in hun training. Zij worden onder helikopter begeleiding afgezet en weer opgehaald op De Peel. Joint Falcon duurt van 18.00 uur tot 20.30 uur.

Noodzaak

Het opleiden van militairen is belangrijk omdat deze training nu, later levens kan redden tijdens militaire operaties.

Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate precisie. Dit maakt een goede opleiding voor JTAC noodzakelijk.

Tijdens de oefening Joint Falcon wordt het transport van luchtmobiele eenheden met helikopters beoefend. Om veilig te kunnen opereren in oorlogsomstandigheden moeten verplaatsing van grondeenheden door de lucht vooraf goed worden beoefend.

Informatie en meldingen vliegbewegingen

Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Informatie voor de redactie

Via het twitterkanaal @DGLC_KL plaatsen we een informatietweet die geretweet kan worden.

Indien u vragen heeft over de oefening kunt u terecht bij sectie communicatie van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando: DGLC.SIE.COM@mindef.nl


«   »