overloon nieuws

gestolen Kerstverlichting

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 11:15

Op donderdag 17 december 2020 omstreeks 22.00 uur is er kerstversiering uit een tuin gestolen op de Stevensbeekseweg in Overloon.

Heeft u iets gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het onderzoek of bent u woonachtig in de omgeving Overloon/Vierlingsbeek en heeft u een vermoeden dat er kerstversiering uit uw tuin is gestolen?

Neem dan telefonisch contact met ons op via 0900-8844 Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).Ook kunt u melding doen via onderstaand tipformulier.

 Tipformulier 

of stuur een bericht.

#OOBRSC

2020286787

 

 

bron: facebook.com/PolitieBoxmeer

Meld verdacht gedrag via 112

Wist u overigens dat 80 procent wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden? Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.bron:politie.nl 

 

 


«   »