overloon nieuws

Gemeente Boxmeer sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 15:54

De gemeente Boxmeer heeft een handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met deze ondertekening zet de gemeente opnieuw een stap in de aanpak tegen eenzaamheid.

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Eenzaamheid is een stil, maar onmiskenbaar probleem dat nog altijd veel aandacht verdient. Al vóór de coronacrisis speelde eenzaamheid een rol in het leven van zo’n 41% van onze inwoners. Door de coronamaatregelen van dit jaar waren en zijn mensen zelfs nog langer alleen. We breiden onze aanpak tegen eenzaamheid dan ook graag uit met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.”

Aanpak
De aanpak omvat vijf pijlers met als doel dat iedereen verantwoordelijkheid neemt. De pijlers zijn: bestuurlijk commitment, een sterk netwerk, het betrekken van (eenzame) mensen, een duurzame aanpak en monitoring/evaluatie. Wethouder Hendriks-van Haren: “We moeten het met z’n allen doen. Hoewel we eenzaamheid als geheel niet kunnen laten verdwijnen, kunnen we allemaal wel iemands eenzaamheid doorbreken.”

Werkgroep Kom Erbij en Winterkalender
Een van de reeds lopende initiatieven tegen eenzaamheid in de gemeente Boxmeer is de werkgroep Kom Erbij. Deze werkgroep zet zich in om iedereen in de gemeente Boxmeer te stimuleren om mee te (blijven) doen aan de samenleving. Zo bracht de werkgroep deze maand de Winterkalender uit. Een gewone Winterkalender met een overzicht van activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden is in deze tijd helaas niet mogelijk. Aandacht en afleiding is in deze tijd echter zeer welkom. De Winterkalender is daarom anders vormgegeven, zodat het iedereen in deze tijd toch tot steun kan zijn. De Winterkalender is gratis af te halen bij de meeste lokale supermarkten. De digitale versie kunt u hieronder downloaden: of op www.boxmeer.nl/winterkalender.

Feestdagen
Zoals u weet is samenzijn ook tijdens de feestdagen beperkt mogelijk. Op www.eentegeneenzaamheid.nl vindt u informatie en tips om er toch voor te zorgen dat een ander zich niet alleen voelt.

Te downloaden:
Winterkalender 2020-2021.pdf

Winterkalender 2020 2021
PDF – 6,3 MB 177 downloads

«   »