overloon nieuws

Home » Nieuws » Lichtjes op oorlogsgraven

Lichtjes op oorlogsgraven

Gepubliceerd op 24 december 2020 om 20:30

Even een update vanuit onze werkgroep. Samen met de Veteranen van Boxmeer en Sint Anthonis, hebben we afgelopen kerst weer kaarsjes geplaatst op alle 281 graven. Ondanks de Corona maatregelen zijn vele mensen op kerstavond en 1e kerstdag, gaan kijken, naar dit prachtige en indrukwekkende gebeuren.

Zoals U weet zijn we bezig om bij ieder graf een foto van de gesneuvelde militair te vinden. Momenteel zitten we op 48 foto’s en het aantal loopt nog steeds gestaag op. Als er nog mensen in Overloon zijn, waarvan de familie in de jaren 60 een graf geadopteerd heeft en die nog niet zijn benaderd door onze werkgroep, dan kunt u nog steeds contact opnemen via onderstaande gegevens. Wij danken diegene hartelijk, die dat al deden. U hielp ons enorm!

Oproep:

Het is een enorme klus, zelfs mogelijk ietwat onderschat. Vandaar een oproep aan mensen om onze werkgroep te komen versterken. Het is belangrijk dat U met een computer om kunt gaan, mogelijk een beetje Engels spreekt en schrijft. Het is extra fijn als u ervaring heeft met zoeksystemen., zoals Ancestry.com en myheritage.com. (niet absoluut noodzakelijk). Ook Facebook heeft al meerdere malen tot  verrassende resultaten geleid.

 

Daarnaast zijn wij op zoek naar iemand die ons wil helpen met het bouwen van een (tweetalige) website.

 

Heeft U interesse in dit prachtige en dankbare werk, meldt u zich dan aan bij:https://werkgroepoverloonwarcemetery.jouwweb.nl/

 

Leo Janssen tel. 06 53693428

Of per mail Overloonwarcemetery@gmail.com

De 'harde kern' die dit wederom mogelijk heeft gemaakt:

vlnr: Tonnie Ebben (vet), Leo Janssen, Oscar Huisman, Johan Hendriks (vet), Jan Stax )(vet) en Herman Janssen (vet).

Dank aan Bolsius kaarsen.

Leo Janssen

Kleine impressie van het plaatsen van de lichtjes, door de harde kern. Een en ander in kleine kring georganiseerd, om aldus geen publiek te trekken.

Lichtjes op oorlogsgraven CWGC Overloon 24 december 2020

Lichtjes bij War Cemetery in Overloon

ook hebben de  kinderen in Westerbeek Lichtjes op oorlogsgraven geplaatst door 

Foto’s Freddie Toonen.


«   »