overloon nieuws

ZooParc Overloon hoeft geen dieren te verkopen: ‘Ze krijgen gewoon te eten en gaan niet weg’

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 19:56

OVERLOON - Leeuwen die bij Artis de deur uit worden gedaan, Ouwehands Dierenpark dat de investeringen opschort. Bij ZooParc Overloon hakt de corona-sluiting er nog niet zo hard in dat er zo rigoureus moet worden ingegrepen als in Amsterdam of Rhenen.

door Herman Wissink 01-02-21,,De investeringen gaan gewoon door”, laat woordvoerder Linda Engels van het dierenpark desgevraagd weten.  ,,Natuurlijk heeft ook het ZooParc het moeilijk, maar de dieren krijgen gewoon te eten en er hoeven geen dieren weg.

Libéma

Het Overloonse dierenpark is begin 2015 onderdeel van Libéma. Het nam het ZooParc, samen met AquaZoo, over van het failliete Zodiac Zoos. ,,Het scheelt dat het ZooParc nu onderdeel is van Libéma”, bevestigt Engels.Natuurlijk hebben ook wij geen inkomsten van bezoekers. Maar Libéma is al 30 jaar een gezond familiebedrijf. In die 30 jaar is er een reserve opgebouwd waar we nu op teren. Daarbij zijn diverse vakantieparken onderdeel van het bedrijf. Die zijn gewoon open en daar profiteert het ZooParc ook van. Daardoor houden we het beter vol dan dierenparken die op zichzelf staan.”

Abonnementen

Vanaf het begin van de corona-lockdown stelt ZooParc de vaste klanten tevreden door abonnementen kosteloos te verlengen en te zorgen dat gekochte kaartjes langer geldig blijven. ,,Abonnementhouders haken niet af”, zegt Engels. ,,Ze blijven loyaal aan het dierenpark en zijn blij met de verlenging die ze krijgen.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/zooparc-overloon-hoeft-geen-dieren-te-verkopen-ze-krijgen-gewoon-te-eten-en-gaan-niet-weg~a8cf2fd0/


«   »