overloon nieuws

Home » Nieuws » Thomas Botden: De stilte bij SSS’18 ingeruild voor de energie van de Eendracht

Thomas Botden: De stilte bij SSS’18 ingeruild voor de energie van de Eendracht

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 12:09

NIJMEGEN/OVERLOON - Veel amateurvoetballers zitten noodgedwongen thuis. Maar Thomas Botden staat nog op het veld. Niet als speler van SSS’18 uit Overloon, wel als jeugdtrainer bij NEC.

Dominique Pichel 03-02-21, 07:33 Laatste update: 10:30

Op sportpark De Raaij is Thomas Botden (22) al maanden niet geweest. Voetballen in coronatijd zit er voor de flankspeler van eersteklasser SSS’18 uit Overloon niet in. Toch kan Botden zijn energie op het trainingsveld kwijt. Hij trekt als coach van de NEC-academie nog bijna dagelijks zijn voetbalschoenen aan. ,,Ik ben blij dat ik met het spelletje bezig kan zijn waarvan ik houd en niet opgesloten zit in een studentenkamer”, geeft Botden aan.Bij NEC is Botden bezig aan zijn vijfde jaar. Dit seizoen is hij assistent bij de Onder 10 van de Nijmeegse jeugdopleiding. ,,Ik was net 18 toen ik hier binnenkwam als student van het Cios”, legt Botden uit. Na stages bij de trainers Jord Roos en Jeffrey Leiwakabessy is hij blijven plakken op De Eendracht. ,,NEC vroeg me afgelopen seizoen de Onder 9 te doen. Ik was gewend teams uit de bovenbouw te trainen. Veel meer tactisch bezig te zijn.”

Geniale jongens

Botden schudt lachend zijn hoofd. ,,Ik vroeg me in het begin echt af wat ik nou met deze kinderen moest. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik alleen maar veters moest strikken. Maar de jongens zijn gewoon geniaal. Ze doen trucs als een rainbow flick of een akka. Dat zie ik teamgenoten in Overloon niet zo snel doen. Kijk alleen al naar hoe creatief ze alles oplossen. Neem mijn laatste man. Die verdedigde tegen ADO uit met een panna door de benen van de spits. Gruwelijk mooi, toch?” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/thomas-botden-de-stilte-bij-sss-18-ingeruild-voor-de-energie-van-de-eendracht~a27922d8/

 


«   »