overloon nieuws

Toegenomen drukte in het buitengebied

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 18:46

Het is begrijpelijk dat veel mensen in deze periode de natuur opzoeken. Dit heeft als gevolg dat de drukte in het buitengebied is toegenomen. Omdat de Gemeente Boxmeer laatste tijd regelmatig meldingen en klachten ontvangen heeft de Gemeente Boxmeer een aantal aandachtspunten op een rij, zodat we rekening met elkaar kunnen houden:

Gebieden als landbouwgronden en afgesloten natuurterreinen zijn privéterrein. Het is dus niet toegestaan om hier te wandelen etc.

Alleen op openbare wegen in het buitengebied mogen honden, als ze gehoorzaam zijn, loslopen. In geval van drukte is het raadzaam om ook hier uw hond aangelijnd te houden. Dit om te voorkomen dat er incidenten ontstaan met medewandelaars, andere honden of wilde dieren (met name reeën). Tevens beperkt u hiermee dat plaatselijke fauna het leefgebied verlaat. De eigenaar van de hond is aansprakelijk bij ongevallen. Op plaatsen buiten de openbare wegen in het buitengebied, waar gerecreëerd mag worden, geldt een aanlijnplicht (APV gemeente Boxmeer).

Het zwerfafval neemt de laatste tijd toe. Maak gebruik van de prullenbakken of bewaar uw afval om het later in de prullenbak te doen.

Onze groene boa zal hier met zijn collega’s van Staatsbosbeheer, SSIB en Brabants Landschap op toezien. Met deze punten in gedachten kunnen we het buitengebied voor iedereen leuk houden.

meer informatie vindt u op https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten


«   »