overloon nieuws

Home » Nieuws » Ziggo zet analoge tv uit

Ziggo zet analoge tv uit

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 17:35

In de afgelopen 60 jaar is tv-kijken enorm veranderd. Wij zijn van zwart-wit naar kleur gegaan en van antenne naar kabel. Inmiddels kijkt bijna 90% van de Nederlanders al digitaal televisie en kijken wij tv waar en wanneer we willen.

Wanneer gaan we beginnen?

Wij schakelen het analoge signaal niet in één keer af maar doen dit regio voor regio, stap voor stap. Uiteraard word je hier tijdig over ingelicht zodat jij er ook op tijd klaar voor bent!

 

Ziggo gaat analoge tv op 23 maart uitzetten in de regio's Venlo en Mill. De gemeenten Mill, Grave Cuijk, Schaijk, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Overloon, Boxmeer, Gennep, Wanssum, Meerlo, Venlo, Venray, Deurne, Horst, Velden, America, Maasbree en Kessel stappen over op louter digitale tv.

 

In plaats van het analoge zenderpakket kunnen abonnees naar veel meer tv-zenders kijken.

Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig.

 

Veelgestelde vragen

Waarom stopt het analoge signaal in sommige buurten op verschillende data?

 

We schakelen het analoge signaal regio voor regio uit. Soms loopt de grens tussen die technische regio’s dwars door een stad, en soms zelfs dwars door een straat. Dat is bijvoorbeeld in Amsterdam het geval. Daardoor schakelt je buurman soms op een heel ander moment over op digitale kabel tv.

Wil je nu al meeschakelen naar digitale kabel tv? Geen probleem. Volg dan alvast het stappenplan.

 

Maar ik kijk toch al digitaal?

Die kans is heel erg groot! Ongeveer 90% van jullie kijkt al digitaal. Maak je namelijk gebruik van een digitale ontvanger zoals een Mediabox of bijvoorbeeld een CI+ module, dan kijk je digitaal. Er zijn ook tv’s die het werk van een Mediabox of CI+ module doen. Heb je nog een oude tv op je slaapkamer staan, dan wordt het een ander verhaal. Ben je benieuwd of je met jouw tv digitaal kan kijken? Digitale Ontvanger aanschaffen. Deze ontvanger beschikt over een HDMI- en een SCART-aansluiting. Dit apparaatje zorgt ervoor dat ook op jouw tv digitale tv gekeken kan worden.

 

Ben je na 1 juli 2018 Ziggo klant geworden? Dan kun je een extra mediabox in bruikleen bij ons afnemen, het tv toestel vervangen of een andere geschikte DVB-C mediabox los aanschaffen (zonder smartcard).

meer informatie vindt u op https://community.ziggo.nl/t5/Tips-van-Ziggo/Analoge-tv-gaat-uit-en-iedereen-gaat-over-naar-digitaal/ba-p/653226  

 

https://www.ziggo.nl/

 


«   »