overloon nieuws

Home » Nieuws » Helemaal klaar met overlast vluchtelingen Overloon: geen opvang meer van alleenstaande jongeren

Helemaal klaar met overlast vluchtelingen Overloon: geen opvang meer van alleenstaande jongeren

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 08:39

OVERLOON - In het asielzoekerscentrum in Overloon mogen ‘per direct’ geen jonge, alleenstaande vluchtelingen meer worden opgevangen.

Brief met die boodschap krijgt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) volgende week van de gemeente Boxmeer. Aanleiding is de aanhoudende overlast waarvoor de vluchtelingen in het dorp zorgen. 

Door Joost Ariaans 27-03-21

Volgens burgemeester Karel van Soest kan door het besluit de rust terugkeren in Overloon. Het COA is mondeling al van het besluit op de hoogte gebracht. De opvangorganisatie heeft volgens hem teleurgesteld gereageerd op het Boxmeerse besluit. ,,Maar wij moeten er staan voor onze inwoners. Ze zien bij het COA zelf ook wel in dat ze er iets mee moeten. Die inwoners hebben het de afgelopen jaren behoorlijk voor de kiezen gekregen. Terwijl er in de beginjaren van het centrum weinig aan de hand was - er zaten toen vooral gezinnen -  was het de laatste jaren keer op keer raak. Er waren diefstallen en bedreigingen in de plaatselijke supermarkt, woninginbraken en mishandelingen: incidenten die werden toegeschreven aan minderjarige asielzoekers uit zogenoemde veilige landen, die geen recht hebben op asiel.  

De jongeren die de boel verstieren, willen wij hier niet hebben Karel van Soest, Burgemeester gemeente Boxmeer

Dorpsbewoners kregen niet het idee dat alles werd gedaan om de problemen tegen te gaan. Voor één inwoner was de maat echt vol: hij opperde een burgerwacht te beginnen om zelf maar de orde te handhaven. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/helemaal-klaar-met-overlast-vluchtelingen-overloon-geen-opvang-meer-van-alleenstaande-jongeren~a9dac602/


«   »