overloon nieuws

Bart Verberkt

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 10:15

Overloon Om dromen uit te laten komen moet er soms flink worden gewerkt. Dat is precies waar Bart Verberkt mee bezig is. Met het uitkomen van zijn eerste hardstyle nummer ‘Scream’ op Spotify en YouTube is hij hard op weg zijn ultieme droom te bereiken. Als DJ Ballistic wil hij zijn eigen hardstyle-tracks draaien op festivals met duizenden bezoekers. 

Door Wanda Laarakkers in DeBok

Op zijn achtste jaar begon Bart Verberkt (21) met muziek maken, maar echt leuk vond hij het niet. Alles veranderde toen zijn zus een piano kreeg. Bart: “Toen ik de piano uitprobeerde speelde ik eigenlijk direct, per ongeluk, een hardstyle nummer. Voor deze muziek had ik toen al een passie.” Inmiddels speelt hij zo’n driehonderd hardstyle nummers feilloos op de piano.

Gestimuleerd door zijn ouders bleef Bart bezig met muziek maken. “Daar kregen ze wel een beetje spijt van, want doordat ik niet met huiswerk, maar alleen nog met muziek bezig was, bleef ik zitten in Havo 4,” lacht Bart. “Wanneer ik thuiskwam uit school, klapte ik de laptop open en het enige wat nog telde was muziek maken.” 

Bij zijn zoektocht naar een vervolgopleiding kwam Bart bij de Herman Brood academie in Utrecht terecht, een school waar muziek centraal staat. “Meteen vond ik het mega-gaaf wat daar gebeurde. Ik deed auditie, werd aangenomen en zit nu in het derde en laatste jaar van de opleiding Dance producer.” Door deze opleiding is Bart dagelijks met zijn passie, hardstyle muziek maken, bezig. De oorsprong van een track begint op de piano. Later werk ik het op de computer verder uit. Voor het zanggedeelte nodig ik soms zangers uit in mijn eigen studio, of download het stemgeluid van internet. Regelmatig benader ik grote artiesten en labels om mijn muziek te laten horen om er feedback op te krijgen. Dit wordt altijd wel gegeven, mensen willen je helpen. Lees meer op bron:https://onsthuus.nl/berichten/bart-verberkt


«   »