overloon nieuws

Koninklijke Onderscheiding voor Peter van den Berg

Gepubliceerd op 26 april 2021 om 13:40

Maandag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats in aangepaste vorm. In plaats van een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer verraste burgemeester Van Soest 8 inwoners van de gemeente Boxmeer bij hen thuis waar hij de Koninklijke onderscheidingen uitreikte. Wij zijn bijzonder trots op de nieuw gedecoreerden in onze gemeente.

De heer P.L.M. (Peter) van den Berg – Overloon

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van den Berg is een waardevolle vrijwilliger voor diverse organisaties in Overloon en omgeving.
Van 1955 tot 2018 was hij vrijwilliger bij de deelparochie H.H. Theobaldus en Antonius van Padua. Begonnen als misdienaar en later als voorganger en organisator van vieringen voor de jongerenkerk. Ook was hij vele jaren de inspirator en voorganger in de jaarlijkse carnavalsmis ter voorbereiding op dit feest.
Daarnaast is hij sinds 1967 voorzitter van Scouting Overloon waar hij wordt betiteld als de ‘Pater Familias’. Naast zijn bestuurstaken voert hij het beheer over de blokhut en coördineert hij verschillende evenementen. Daarnaast is hij sinds 1997 penningmeester bij de Stichting Herdenking Slag om Overloon.

De heer Van den Berg is ook actief op muzikaal gebied. Sinds 2009 is hij lid van de muziekcommissie en de concertcommissie van Zangvereniging Logeko. Tevens is hij sinds 2011 dirigent van het KBO-seniorenkoor ‘De Laatbloeiers’ waarvan hij ook medeoprichter is.

Daarnaast is hij sinds 2014 penningmeester van de Stichting BING. Deze stichting organiseert samen met de gemeente lokale vieringen van internationale en/of nationale gebeurtenissen. Ook is de heer Van den Berg sinds 2014 actief voor het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij verzorgt rondleidingen door Overloon en is vrijwilliger op toeristische beurzen.

Lees meer Koninklijk Onderscheiding op bron: https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/lintjesregen-2021_62459.html


«   »