overloon nieuws

Home » Nieuws » Kogelinslagen in vooroorlogs huis

Kogelinslagen in vooroorlogs huis

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 20:41

Pauline en Peter besluiten het roer helemaal om te gooien en verruilen vier jaar geleden hun Gooise woning voor een huis dat pal naast het oorlogsmuseum in Overloon ligt.

Video in het kort

Pauline en Peter besluiten het roer helemaal om te gooien en verruilen vier jaar geleden hun Gooise woning voor een huis dat pal naast het oorlogsmuseum in Overloon ligt. Naast het huis staat zelfs een oude Sherman tank. Al snel voelen ze zich helemaal thuis in dit dorp dat bijzonder zwaar getroffen werd tijdens nadagen van de tweede wereldoorlog. Ook hun huis vertelt de geschiedenis van die tijd. Op zolder zijn de inslag van de kogels nog te zien. 

Video in het kort

Peters zolder in Overloon heeft een illuster oorlogsverleden. Ook op andere plekken in het huis liet de Tweede Oorlog zijn sporen na.

Je ziet het om 18.50 uur in BinnensteBuiten op NPO 2.

Zolderschatten in Overloon

Peters zolder in Overloon heeft een illuster oorlogsverleden. Ook op andere plekken in het huis liet de Tweede Oorlog zijn sporen na. Je ziet het om 18.50 uur in BinnensteBuiten op NPO 2.

Posted by BinnensteBuiten on Tuesday, May 4, 2021

Over BinnensteBuiten

In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten wordt de kijker dagelijks, op televisie én online, getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis Huis en Interieur, Tuin en Natuur en Eten en Drinken. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden op NPO 2 om 18.45 uur en op zaterdag is er een weekendeditie om 18.45 uur.

 

BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen ter inspiratie en met passie vertellen over hun woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Van een duurzaam huis van recycled plastic tot een art nouveau villa; van unieke natuur, een eetbare tuin tot bedreigde vogels; van falafel gemaakt van afval tot waterbuffels. Het programma laat je genieten maar heeft ook aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. In BinnensteBuiten vertellen bewoners zélf over hun huis of tuin. Daarnaast kent het programma een keur aan experts. Zo reizen culinair expert Alain Caron, chef-kok Leon Mazairac en culinair schrijver Nadia Zerouali door het land op zoek naar bijzondere en duurzame culinaire initiatieven terwijl hun chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman wekelijks in de keukenstudio een laagdrempelig en betaalbaar gerecht bereiden. Sommelier Lendl Mijnhijmer deelt zijn kennis over wijn en gedistilleerd. Architectuurhistoricus Valentijn Carbo opent deuren van historisch belangrijke huizen en vertelt over het interieur en de vroegere bewoners. Interieurstylist Theo-Bert Pot geeft advies en hulp binnenshuis en tuinspecialist Martin Stuger doet dat buiten. Hij tovert een saaie tuin of balkon om tot een groene oase. Boswachter Marieke Schatteleijn of vogelaar Camilla Dreef nemen de kijker wekelijks mee op een verrassende reis door de  Nederlandse natuur.bron:https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/

 


«   »