overloon nieuws

Home » Nieuws » Eigenaar ZooParc Overloon pleit voor heropening zonder test

Eigenaar ZooParc Overloon pleit voor heropening zonder test

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 15:37

Libéma, eigenaar van onder meer ZooParc Overloon en Dierenrijk, wil dat de dierentuinen worden geopend zodat het minder druk wordt in parken en steden.

De zegt directeur Dirk Lips in een open brief die hij aanbiedt aan demissionair landbouwminister Carola Schouten.

Stadsparken en bossen
"Waar in stadsparken mensen ongecontroleerd dicht op elkaar zitten en bossen en stranden volstromen met dagjesmensen, bieden wij gecontroleerde ruimte. We nemen alle hygiënemaatregelen in acht en dankzij de tijdsloten kunnen we alle bezoekers reguleren", aldus Lips.

Geen toegangstest
Een van de voorwaarden is voor Lips wel dat er niet van tevoren getest moet worden op het coronavirus. Volgens hem is testen voor 80 procent van de mensen een te hoge drempel voor dierentuinbezoek.

Het kan volgens de Libéma-directeur zonder dat er veel mensen besmet raken. "Dat hebben we in 2020 aangetoond.lees meer op bron:https://www.1limburg.nl/eigenaar-zooparc-overloon-pleit-voor-heropening-zonder-test?context=default

 

lees ook Carola Schouten ontvangt brief van Libéma over openen dierentuinen

Rosmalen, 7 mei 2021 – In navolging van het plaatsen van een openbare brief over het openen van dierentuinen in drie landelijke kranten, heeft Dirk Lips, Algemeen Directeur en oprichter van Libéma, deze brief vanmiddag ook aangeboden aan demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

“Veel dank dat jullie op deze manier meedenken en een bijdrage leveren aan de opening van de samenleving. We zien dat het niet makkelijk is. Het kabinet weegt steeds de epidemiologische situatie af tegen wat er kan en mogelijk is. Volgende week besluit het kabinet over eventuele versoepelingen”, was de reactie van minister Schouten.

Veilig open
In de brief geeft Lips aan dat het openstellen van dierentuinen de oplossing is om mensen die buiten vertier zoeken te spreiden. “Het is onmogelijk om mensen op mooie dagen nog binnen te houden. Waar in stadsparken mensen ongecontroleerd dicht op elkaar zitten en bossen en stranden volstromen met dagjesmensen, bieden wij gecontroleerde ruimte”, zegt Lips.”We nemen alle hygiëne-maatregelen in acht en dankzij de tijdsloten kunnen we alle bezoekers reguleren. Vaste looproutes zorgen voor voldoende afstand, crowd managers zien erop toe dat er geen groepsvorming ontstaat. Laat ons helpen met de spreiding. We kunnen grote mensenstromen managen en zo groepsvorming en mogelijke besmettingen beperken. We zijn onderdeel van de oplossing en wij zijn er direct klaar voor!”, aldus Lips.lees meer op bron:https://www.libema.nl/2021/05/07/open-brief-kabinet/


«   »