overloon nieuws

Home » Nieuws » Vrijheidsroute

Vrijheidsroute

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 20:08

In samenwerking met de heemkundeverenigingen van Oploo, Sint Anthonis, Stevensbeek en Westerbeek heeft de DorpsRaad van Stevenbeek een fietsroute van 32 km uitgezet.

Een 16-tal plaatsen waar in de oorlog of tijdens de bevrijding een bijzondere gebeurtenis heeft plaats gevonden, zijn in de route met elkaar verbonden. Daarnaast zijn er ook nog eens 12 merkpunten met korte informatie in de route opgenomen.

Motto van de Vrijheidroute is: “We blijven de verhalen doorgeven, want onze vrijheid is niet vanzelfsprekend’.  Langs de route zijn op plaatsen waar oorlogsslachtoffers zijn gevallen kruizen geplaatst. Deze blijven tot 25 mei staan.

In Overloon zijn de routeboekjes met de verhalen voor slechts € 2,00 te koop bij PLUS Verbeeten en bij de receptie van Landal de Vers.

Op de plattegrond midden in het boekje staat de route aangegeven. Hierop staan ook de startpunten, de Heemschuur in Oploo of de kiosk op het Park in Stevensbeek, aangegeven. Maar als u wilt kunt u ook in een van de andere dorpen starten.


«   »