Oorlogsmuseum heropent met nieuwe tentoonstelling!

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 19:15

Na een Lock down van bijna zes maanden mag Oorlogsmuseum Overloon op 5 juni zijn deuren eindelijk weer openen. In het voorbije half jaar is er niet stil gezeten en is er gestart met twee grote verbouwingen in het museum.

In het voorste deel van het museum is een nieuwe ruimte gebouwd voor tijdelijke tentoonstellingen en in de Militaire Hal wordt er nog druk gebouwd aan een nieuw paviljoen. Zaterdag aanstaande gaat het museum weer open en wordt de eerste tijdelijke tentoonstelling aan het publiek gepresenteerd: Jeep Sensation!

Jeep Sensation
Jeeps staan voor veel mensen symbool voor de bevrijding van Europa. Daarmee is de jeep een heel toegankelijk en vooral ook bekend voertuig. In deze nieuwe tijdelijke tentoonstelling is het mogelijk om veel verschillende types Jeeps bij elkaar te zien. Van vroege vooroorlogse modellen tot een exemplaar dat in 1945 tegen het einde van de oorlog nog van de band rolde. Voor de liefhebber worden dan ook een aantal unieke prachtexemplaren getoond. Speciaal voor deze expositie zijn enkele voertuigen professioneel gerestaureerd of geconserveerd en verkeren weer in topstaat. De ruimte is smaakvol ingericht met tekeningen van jeeps en daarnaast zullen er ook filmpjes getoond worden waarbij Jeepliefhebbers aan het woord komen.

Nieuw Paviljoen
De bouw van het nieuwe paviljoen in de Militaire Hal is bij de heropening van het museum nog in volle gang. Vlak voor de zomervakantie zal deze ruimte in gebruik worden genomen. Het paviljoen bestaat o.a. uit een groot, schuin podium waarop de resten van een Lancaster bommenwerper komen te liggen, in de vorm van hoe het vliegtuig er oorspronkelijk uitzag. En onder het podium komen een expositie over luchtoorlog en een bijzondere filmpresentatie over vrijheid. De twee verbouwingen zijn tot stand gekomen door subsidies van het Vfonds en de Provincie Noord-Brabant en met medewerking van onze Vrienden-stichting.

Museum bezoeken
Tickets voor een museumbezoek zijn online te koop en publiek kan zonder te testen het museum bezoeken.
Bijgaande foto Oorlogsmuseum en toont de Crosley Pup (mini jeep).