overloon nieuws

processierups

Gepubliceerd op 17 juni 2021 om 17:12

Alle eikenbomen binnen de bebouwde kom en aan de doorgaande wegen buiten de bebouwde kom, zijn in het voorjaar preventief behandeld tegen de eikenprocessierups.  Dat zijn er in totaal 8.000. Helaas geeft dat geen garantie op een processierupsvrij seizoen.

Hoe doet u een melding over processierupsen in de openbare ruimte?

Als u nesten van processierupsen in de openbare ruimte ziet, kunt u dat melden:

  1. Via www.boxmeer.nl onder de knop ‘processierups’ of via www.boxmeer.nl/rups.

Hier vindt u de mogelijkheid te zien of er al een melding is gedaan van deze locatie. Als uw locatie nog niet gemeld is, kunt u dat direct doen. Ook vindt u op www.boxmeer.nl/rups meer informatie over de processierups.

  1.  Via de mijngemeente app.

Eén melding is voldoende

Na een melding bepalen we op basis van de locatie en de mate van de overlast de aanpak en volgorde van de behandeling. We laten weten als uw melding is afgehandeld, behalve als het heel druk is. We hopen op uw begrip hiervoor.

Geen plastic om bomen!

Doe geen plastic rondom bomen. De processierupsen hebben er geen last van, maar het is wel schadelijk voor de dieren die deze rupsen eten. Ook is het voor de bestrijders lastiger om de rupsen weg te krijgen. Rupsen die onder het folie kruipen, kunnen namelijk niet opgezogen kunnen worden. Heb je al folie om een boom gewikkeld? Haal het dan weg, zodat onze bestrijders hun werk kunnen doen.

Wat kun je wel doen?

Veel inwoners helpen mee aan de bestrijding van de processierups. lees meer op Bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/meldingen-processierups_62519.html


«   »