overloon nieuws

Met Emile, Loes en Govert op zoek naar helden in het Land van Cuijk

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 16:03

OVERLOON - Alles draait om helden tijdens de drie Sokkeltochten in Overloon, Mill en Grave. Een nieuwe toeristische activiteit deze zomer, met een beeldje van jezelf op een sokkel als je de code weet te kraken.

Door Twan Dohmen 02-08-21

De speciale, bont gekleurde heldensokken zijn binnen. Vlak voor de start gehaald bij het vertrek, het TIP (toeristisch informatiepunt) in Overloon. ,,Het is een heel leuke tocht”, zegt Pauline Brouwer van de cadeauwinkel, annex plaatselijke vraagbaak. ,,Wij liggen gunstig met het Oorlogsmuseum naast de deur en veel toeristen in het hoogseizoen. In het bos kom je dadelijk de helden tegen.”

Dit is een heroïsche wandel- en podcasttocht langs helden op sokkels in het Land van Cuijk. Bijzondere belevenistochten voor iedereen die onze regio wil ontdekken”, zegt toeristisch manager Erik Jansen van het RBT Land van Cuijk (Regionaal Bureau voor Toerisme).

Geheimen

Geheimen ontdekken en een code proberen te kraken. Jansen: ,,Je wordt langs bijzondere plekken gebracht en krijgt verhalen van helden uit onze streek te horen die je nog niet kent. Wij mikken met deze nieuwe activiteit op gezinnen met kinderen, families en groepen vrienden.Deelnemers kunnen kiezen uit drie tochten. Wandelen door de bossen in Overloon, langs waterplas De Kuilen bij Mill of slenterend door de historische binnenstad van Grave. Het zijn relatief korte tochten van 4 tot 5 kilometer. De zes verhalen op de route zijn ingesproken (een podcast) door bekende personen uit de regio. Politicus Emile Roemer vertelt over Titus Brandsma en Jan Hondong (vliegpionier uit Grave). YouTube-vlogger Govert Sweep gaat in op de prehistorische haaien in Mill en oorlogsheld Hendrik de Stoere. De van oorsprong Sambeekse zangeres Loes Wijnhoven van het duo Clean Pete gaat in haar luisterverhaal in op Anne van Egmond, de vrouw die Willem van Oranje in Grave ontmoette en de Jeneverheks.

 

Afwisselend

 

De sokken, korte broek en wandelschoenen aan en op pad naar die helden en hun verhalen. In Overloon wisselen het weer en het landschap zich dit weekend om de haverklap af. Een drup regen, een waterig zonnetje, kortom een typisch Hollandse zomerdag. Zo afwisselend is ook de route. Dennenbossen, rul zand op de paden, een vennetje onder hoogspanningsmasten, dan weer een open veld waar een paard graast of aan de overkant maïs aan de bosrand groeit. De verschillende decors maken de bosroute door de Overloonse Duinen aangenaam voor wie van wandelen en natuur houdt. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/met-emile-loes-en-govert-op-zoek-naar-helden-in-het-land-van-cuijk~a11c5ce5/

Lees ook Sokkeltocht

 

De Sokkeltocht zijn drie, relatief korte wandelingen in het Land van Cuijk (Grave, Mill, Overloon).

Nieuw in het Land van Cuijk: de SOKKELTOCHT ! Drie heroïsche wandel- en podcasttochten langs 'helden op sokkels' in het #LandvanCuijk.meer informatie over de Sokkeltocht klik hier 


«   »