overloon nieuws

Ana Flávia uit Brazilië zoekt een warm thuis in Overloon of omgeving

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 19:31

Amsterdam / Overloon – Eind september maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Ana Flávia uit Brazilië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Overloon of omgeving. Voor Ana Flávia zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling naar Nederland

Ana Flávia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

 

Wie is Ana Flávia?

Ana Flávia is 17 jaar en komt uit Brazilië. Ze maakt vaak grapjes en is een sociaal persoon. Ana Flávia heeft drie jaar vrijwilligerswerk gedaan, hier heeft ze zelf ook veel geleerd. Ze doet al twaalf jaar aan zwemmen en is ook deel van het zwemteam. Samen met haar ouders reist ze graag en is ze al in elf landen geweest. “In 2019 heb ik samen met mijn familie Nederland bezocht. Dit vond ik zo leuk dat ik Nederland graag beter wil leren kennen door op uitwisseling te gaan!" Leer Ana Flávia beter kennen! Bekijk haar profiel op onze website.

Ana Flávia uit Brazilië zoekt een gastgezin in Overloon of omgeving

 

Ervaringen

Ana Flávia volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken

 

Wie biedt Ana Flávia een gezellig thuis in Nederland? 

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. 

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Ana Flávia, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.


«   »