Burendag

Gepubliceerd op 16 september 2021 om 20:25

Op 25 september 2021 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Op 25 september 2021 viert Nederland voor de vijftiende keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest, waar elk jaar honderdduizenden buren aan meedoen. Samen ondernemen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en en hen nader tot elkaar brengen Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.

Voorbereiding en uitvoering

Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, eventueel met een bijdrage van maximaal € 400,= van het Oranje Fonds. Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een bijzondere versie van maken. Een veilige Burendag op voldoende afstand, waarbij toch de sociale verbinding centraal staat. Doe jij ook mee en vier je Burendag?  Bron:https://www.burendag.nl/