overloon nieuws

En toen deed het COA ineens wel die belofte

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 14:56

COLUMN DWARSKIJKEREr stond een opvallende zin in de zaterdagkrant. In het bericht over het azc in Overloon

 Waar tijdelijk, en in caravans, Afghaanse vluchtelingen een plekje krijgen. Er staat dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) belooft dat jonge, alleenstaande asielzoekers, en die uit veilige landen, níet naar de Overloonse noodopvang komen.

Door Geurt Franzen 08-10-21,

Opvallend, omdat die groep, die in Overloon en Stevensbeek overlast veroorzaakt(e), volgens het COA eerder niet geweigerd kon worden in het Overloonse asielzoekerscentrum. Dat was de reden waarom dorp en gemeenteraad hun handen van het asielzoekersvraagstuk aftrokken: de maat was vol, teveel overlast en criminaliteit. Daarom sluit het azc op 1 mei de deuren.

Ik snap best waarom het COA die toezegging nu wel doet. Ze zit vreselijk omhoog met die toestroom uit Afghanistan en alle opvang is welkom, zelfs die in een caravan in Overloon.

Laten we hopen op een zachte winter. Niet alleen vanwege de stijgende gasprijs. Het was natuurlijk een principekwestie. Als het COA bereid was geweest voor het Overloonse azc een schifting te maken tussen waarachtige vluchtelingen en gelukszoekertjes met grijpgrage handjes, was een precedent geschapen. Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/en-toen-deed-het-coa-ineens-wel-die-belofte~af442fef/


«   »