overloon nieuws

Home » Nieuws » Predicaat Hofleverancier voor Verbeeten Levensmiddelen B.V.

Predicaat Hofleverancier voor Verbeeten Levensmiddelen B.V.

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 09:15

Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan het familiebedrijf Verbeeten Levensmiddelen B.V. in Vierlingsbeek.

Zaterdag 9 oktober reikte burgemeester Van Soest het predicaat en bijbehorende oorkonde uit aan de  directie van Verbeeten. Hij deed dat ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van het bedrijf. In 1846 begon Arnoldus Verbeeten het familiebedrijf als marskramer en winkelier in Vierlingsbeek.

Geschiedenis

Verbeeten Levensmiddelen B.V. is een begrip in Vierlingsbeek én de regio Land van Cuijk. Het bedrijf startte met een vestiging in Vierlingsbeek en breidde dit in de loop der jaren uit met vestigingen in Overloon, Tegelen en Ottersum. 

De familie Verbeeten is maatschappelijk betrokken bij de gemeenschap van de gemeente Boxmeer en de regio Land van Cuijk. De familie is actief bij tal van verenigingen, stichtingen en organisaties en dragen ook een financieel steentje bij in de vorm van sponsoring. Leefbaarheid in de dorpen heeft de familie hoog in het vaandel staan. Enkele initiatieven zijn het behoud van de bibliotheek in Overloon, het mede mogelijk maken van de bouw van een nieuw verzorgingshuis in Overloon, het plaatsen van AED’s die 24/7 beschikbaar zijn en een ophaalservice voor klanten die slecht ter been zijn.

Ook speelt de familie Verbeeten een grote rol in het verbinden van lokale bedrijven. De actie ‘Lokaal leven – lokaal besteden’ is hiervan een voorbeeld. Klanten van de supermarkt die meedoen met het PLUSpunten-spaarsysteem kunnen een vol zegelboekje (dat € 4,-- heeft gekost) inleveren voor een Lokaal-leven-lokaal-besteden-cheque. Deze cheque vertegenwoordigt een waarde van € 8,-- en is in te wisselen bij diverse lokale bedrijven. Van restaurant tot meubelmaker en van bouwmarkt tot drogisterij.

Daarnaast koopt de familie Verbeeten veel producten in bij lokale ondernemers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: appels van Stevens uit Sambeek, zuivel van De Klef uit Overloon, Leon Likeur van Van Welie uit Stevensbeek, aardbeien van Noordenburg uit Stevensbeek, Heldro IJs uit Ottersum, satésaus van HéMax uit Sint Anthonis, kaasspecialiteiten Aurora uit Ven-Zelderheide en PLUSmelk van Globemilk uit Boxmeer.
 

Door regionaal samen te werken, dragen zij daarnaast indirect bij aan de werkgelegenheid in onze streek. Hierdoor stimuleren zij samen de lokale én regionale leefbaarheid.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle winkels van Verbeeten inmiddels het Super Supermarkt Keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk geeft aan dat het bedrijf goed presteert op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemerschap.

Predicaat Hofleverancier

Het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' wordt toegekend door Koning Willem-Alexander. Kleine en middelgrote ondernemingen die minstens honderd jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in hun regio, kunnen ervoor in aanmerking komen.

 

Bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/predicaat-hofleverancier-voor-verbeeten-levensmiddelen-bv_62674.html


«   »