overloon nieuws

Vector of Memory nog ingepakt

Gepubliceerd op 13 oktober 2021 om 19:51

OVERLOON - Nog even, dan kun je de hoge Vector of Memory bij de afrit Overloon/Vierlingsbeek van de A73 bezoeken.

Officiële onthulling eerste Remembrance Site Vector van Europa De Liberation Route Europe wordt in Europa op een aantal belangrijke historische locaties gemarkeerd met monumentale wegwijzers, de zogenoemde ‘Vectors of Memory’, ontworpen door de bekroonde architect Daniel Libeskind. Deze Vectoren wijzen niet alleen de weg, maar vertellen 

ook over belangrijke gebeurtenissen die tijdens de bevrijding plaatsvonden in de desbetreffende regio. Op 14 oktober vindt de onthulling plaats van de eerste metershoge ‘Remembrance Site Vector’ langs de A73 bij Overloon. Deze vector vertelt het verhaal van de Slag bij Overloon. Een mijlpaal op de Liberation Route Europe, een netwerk van maar liefst 10.000 kilometers aan wandelroutes langs historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. 

Onder toeziend oog van o.a. de Burgemeester van Boxmeer, Gedeputeerde van o.a. Cultuur en Erfgoed Noord-Brabant, de Directeur van LRE Foundation Europe en de Voorzitter van de Raad van Bestuur van het vfonds wordt de vector op spectaculaire wijze onthuld. Er zal onder andere een flyby met twee historische vliegtuigen plaatsvinden, mits de weersomstandigheden dit toelaten. 

 

Morgen meer foto's van Officiële onthulling eerste Remembrance Site Vector van Europa  hou de website in de gaten


«   »