overloon nieuws

Deurne een maatje te groot

Gepubliceerd op 24 oktober 2021 om 21:33

Bij SSS’18 waren nog vijf spelers geblesseerd om met vol vertrouwen aan de uitwedstrijd tegen Deurne te kunnen beginnen, maar de geselecteerde zwart gele spelers begonnen gewoon aan de wedstrijd. Daarbij speelde in het achterhoofd wel mee dat de counter in het voetbalspel een belangrijk wapen voor de Overloners zou kunnen worden. Bas Joosten,Ser van Es, Frits Lucassen,Rick Groot, zij allen waren niet van de partij.

Deurne ging op zoek naar een overwicht in het spel om op die manier aan scoren toe te komen. Zij creëerden wel kansen, maar ook de counter van SSS’18  was niet ongevaarlijk. In de 16e minuut kreeg SSS’18 de eerste scoringskans via een counter. Tymo van de Pas werd goed aangespeeld maar hij schot te zacht in. In de 25e minuut was er een counter via Cas Rutten, maar zijn voorzet werd door twee spelers niet benut.  Ook Deurne had inmiddels al twee keer kunnen en moeten scoren, maar ook zij slaagden er niet in waardoor de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft wist SSS’18 zich nauwelijks kansen te creëren en Deurne werd gevaarlijker. In de 55e minuut dachten we te zien dat Deurne de score wist te openen, maar met kunst en vliegwerk wist SSS’18 erger te voorkomen.

Een minuut later was het toch raak. Stefan van der Werf wist binnen het strafschopgebied keeper Sjoerd Cornelissen kansloos te verslaan. En 5 minuten later lag de 2-0 ook al in de touwen. Het was Redwan El Idrissi, die ook van dichtbij raak wist te scoren. Alhoewel we ons hart vasthielden voor een grotere nederlaag, bleef SSS’18 knokken om erger te voorkomen. Daarbij moet gezegd worden dat keeper Sjoerd Cornelissen zijn doel als een leeuw verdedigde. SSS’18 verdedigde  met hand en tand. Deurne wist geen doelpunt meer te scoren, maar SSS’18 slaagde er ook niet in om een doelpunt te maken en de invallers hebben bijzonder goed hun werk gedaan. Toch bleek Deurne een maatje te groot te zijn vandaag.