Verbeteringen rondom fietsbrug Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 19:43

De unieke fietsbrug door het Oorlogsmuseum in Overloon is een succes. Dat blijkt uit metingen die zijn verricht in de periode mei – augustus 2021. Ondanks de beperkte opening van het museum door de Covid-19 maatregelen, is het economisch effect goed zichtbaar. In vergelijking met 2020 is er meer fietsverkeer tussen het museum en het centrum van Overloon.

Verbeteringen

Nu de brug zijn nut heeft bewezen, willen het museum en de ondernemers doorpakken. De gemeente draagt hierin financieel bij in het kader van het 75-jarig bestaan van het Oorlogsmuseum. Volgens planning starten de werkzaamheden (maand invoegen). Wethouder Jeu Verstraaten: ‘Het optimaliseren van de fietsroute past uitstekend binnen de modernisering van het Oorlogsmuseum. En Overloon profiteert hiervan mee als hét toeristisch centrum in het Land van Cuijk.’

Tweezijdig fietspad

Het museumterrein wordt heringericht, zodat voetgangers en fietsers niet op dezelfde paden komen. Lees meer op Bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/verbeteringen-rondom-fietsbrug-oorlogsmuseum-overloon_62724.html

fietsbrug Oorlogsmuseum in gebruik genomen

Op donderdag 26 maart wordt de nieuwe fietsbrug van het Oorlogsmuseum in Overloon officieel geopend. Daarnaast krijgt ook de presentatie van de nieuwe themafietsroute Aan de andere kant een officieel tintje.

Een fietsroute door het oorlogsverleden van het Land van Cuijk die het Oorlogsmuseum Overloon verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de Vanaf 26 september is de fietsbrug door het Oorlogsmuseum geopend.

Vanaf dat moment kunt u met uw fiets, tijdens de openingstijden van het museum, over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter.

Meer informatie over de fietsbrug Oorlogsmuseum klik hier