overloon nieuws

Derby’s zonder fans worden een dooie boel

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 20:16

BOXMEER/OVERLOON - SSS’18-Venray, Olympia’18-Volharding. Derby’s waar normaliter vele honderden mensen op afkomen. Moeten die zonder publiek wel doorgaan?

Derby’s zonder fans worden een dooie boel, dat weten ze bij Olympia, Volharding en SSS al

Door Dominique Pichel 17-11-21,

Levendig houden

Bij SSS’18 vinden ze dat volgens aanvoerder Wout Janssen ook. Met de club uit Overloon staat de verdediger voor de burenruzie met Venray. ,,Het is waanzin dat er geen publiek bij mag zijn. Doelt Janssen op de besmettingen die niet af te leiden zijn naar wedstrijden in het amateurvoetbal. ,,Het wordt een dooie boel. Ik wil rumoer langs de lijn. Dan komt er tenminste ook strijd op het veld. Nu zal ik moeten blijven schreeuwen om de boel levendig te houden.

Hoe vervelend spelen zonder publiek ook is; bij alle drie de clubs zeggen ze de derby zondag gewoon te willen spelen. ,,Pakken wat je pakken kan, want wie weet worden de coronamaatregelen nog erger; zegt Janssen. ,,We trainen toch niet voor een weekend zonder wedstrijd?, reageert Vullings. 

Die hebben we de afgelopen jaren al genoeg gehad. We moeten door deze periode heen. Bovendien zijn we allemaal liefhebbers. In het team kijkt iedereen uit naar de derby, ook al is er geen publiek bij.” Janssen: ,,We mogen blij zijn dat we mogen sporten.

Zelfs de penningmeester wil spelen. ,,Er zijn binnen het bestuur geen gesprekken gevoerd om deze wedstrijd te verplaatsen zodat er wel publiek bij kan zijn”, geeft Vloet aan. ,,En weet je. Voor hetzelfde geld voetballen we straks tot februari zonder toeschouwers. Laten we met z’n allen hopen dat we een keer een seizoen vol mogen maken. Dat is voor iedereen ook heel wat waard. Daar komt bij dat we echt niet omvallen nu we de derby zonder publiek moeten spelen.

Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/derbys-zonder-fans-worden-een-dooie-boel-dat-weten-ze-bij-olympia-volharding-en-sss-al~a63b15fc/