pop-up Wijnwinkel “De Wijnbakker”

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 14:27

Overloon aan de Vierlingsbeekseweg 6b opent vanaf zaterdag 20 november een tijdelijke Wijnwinkel. De Wijnbakker

Jeroen Bakker, eigenaar van De Wijnbakker begon afgelopen juni zijn eigen Wijnbedrijf. “Met 12 jaar aan ervaring en een schat aan kennis en connecties in de wijnwereld, werd het tijd om iets voor mijzelf te beginnen in de regio” zegt hij. 

In 2018 kwam hij met zijn vrouw en kinderen naar de gemeente Boxmeer. “We kochten een huis in Vortum-Mullem. Ik werkte in die tijd voor Delta Wines de grootste wijnimporteur van Nederland. Ik verkocht wijnen aan wijnspeciaalzaken en slijterijen in Brabant en Limburg. Tijdens het uitoefenen van mijn  werkzaamheden kwam ik erachter dat er in zuid-oost Brabant maar enkele slijters zijn en een handjevol veelal hobbymatige wijnverkopers. De vraag naar kwaliteitswijn vanuit de particuliere sector en horeca was groot.  De keuze om met mijn kennis en ervaring een eigen bedrijf te starten was snel gemaakt. In juni 2021 begon ik met de verkoop van wijnen aan horeca. Tevens kunnen particulieren via mijn site https://dewijnbakker.nl uit een mooi portfolio online wijnen kopen”.

Omdat het een diepgewortelde wens was om ooit toch een fysieke winkel te openen, ontsproot het idee om een pop-up wijnwinkel te openen in de gemeente Boxmeer. “Na een tijdje kwam ik langs het mooie pand aan de Vierlingsbeekseweg (naast de Chinees) en toen begon het behoorlijk te kriebelen. Na wat gesprekken thuis en wat telefoontjes naar familie en bekenden werd de knoop snel doorgehakt. Deze kans kan ik niet laten lopen”.

Momenteel is Jeroen druk bezig met de voorbereidingen. Het is de bedoeling dat de pop-up winkel  vanaf 20 november opengaat. “Dan moet de ruimte gevuld zijn met voor ieder wat wils. Van borrelwijn tot luxe Bourgogne wijnen, Champagne en alles daar tussenin. Ook zijn er mooie geschenken, leuke gadgets en cadeaus te verkrijgen. Het is zeker de moeite waard om even langs te komen!” 

De tijdelijke winkel zal geopend zijn tm 31 december. Daarna is de winkel weer weg. 

 

Openingstijden:

Woensdag tm Vrijdag 10.30 tm 18.00 

Zaterdag 10.30 tm 17.00

Vierlingsbeekseweg 6b Overloon

 

In de week voor kerst is De Wijnbakker de gehele week geopend van 10.00 tm 18.00 uur.

SOCIAL MEDIA