overloon nieuws

Als je tegen heropenen AZC bent, leg dat dan vast

Gepubliceerd op 4 februari 2022 om 17:35

OVERLOON | Het asielzoekerscentrum (AZC) in Overloon gaat dicht en blijft dicht. Die belofte deed wethouder Willy Hendriks (Team Lokaal) donderdag nogmaals tijdens de gemeenteraadsvergadering. Maar vastleggen in een motie, nee dat niet. “Als je tegen het heropenen van het AZC bent, waarom leg je dat dan niet vast?”, vroeg Peter Verstegen van Forum van Democratie zich af.

Door Martijn Schwillens

De laatste maanden is er sprake van een grote instroom asielzoekers in Nederland. Reden voor staatssecretaris Eric van der Brug (Asiel en Migratie) om bij verschillende gemeenten ‘een kopje thee te gaan drinken’ om ruimte beschikbaar te maken voor asielzoekers. Verstegen: “AZC Overloon zal als eerste in het oog springen, omdat hier een compleet ingericht AZC gereedstaat. Met deze motie zou het de wethouder ook gemakkelijker gemaakt worden in gesprekken met het COA en de regering.”

‘AZC Overloon zal als eerste in het oog springen, omdat hier een compleet ingericht AZC gereedstaat’

Om te voorkomen dat het AZC op de radar komt van de staatssecretaris dienden FvD en VVD een motie in die borgt dat het AZC ook na 20 mei (dag van de sluiting) gesloten blijft. Beide partijen kregen bijval van coalitiepartner Liberaal LvC. “We hebben de directeur van de COA gezegd dat hij na de fusie van de gemeente niet terug hoefde te komen.Lees meer op Bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/politiek/189162/-als-je-tegen-heropenen-azc-overloon-bent-leg-dat-dan-vast-


«   »