overloon nieuws

Oud-wethouder roept op tot actie: ‘Word wakker. De JSF komt eraan’

Gepubliceerd op 5 februari 2022 om 17:35

OVERLOON - Overloon krijgt straks te maken met overvliegende JSF-straaljagers. Bert Bardoel moet er niet aan denken. ,,De leefbaarheid van ons dorp wordt totaal verziekt.” 

Door Herman Wissink 05-02-22

Stel, je zit op je terras met vrienden en je moet voor de derde keer stoppen met praten vanwege de herrie. Of, de juf op school stopt met lesgeven aan de kinderen vanwege de herrie.
Bert Bardoel vreest dat dit vanaf 2024 de dagelijkse praktijk gaat worden in Overloon. Hij wijst samen met een aantal andere Overloners zijn dorpsgenoten op het naderende onheil dat straks, letterlijk, over hen heen komt. Hij wil de mensen wakker schudden.Volgens Bardoel ondeschatten veel mensen de herrie van de vliegtuigen die straks op vliegbasis De Peel in Vredepeel af en aan vliegen. Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/oud-wethouder-roept-op-tot-actie-word-wakker-de-jsf-komt-eraan~a3dae41b/

Verzet tegen heropening De Peel: ‘Twee vliegvelden is te veel’

CUIJK - Overlast van twee militaire vliegvelden, dat is voor de gemeente Land van Cuijk te veel van het goede. Dat zegt wethouder Antoinette Maas (PvdA/GroenLinks). Maas zal daarom namens Land van Cuijk bezwaar maken tegen heropening van De Peel in 2024. 

Door Herman Wissink 05-02-22, 

De fusiegemeente volgt daarmee de lijn die eerder door Boxmeer en Sint-Anthonis is ingezet. Land van Cuijk heeft al veel last van de vliegbasis Volkel en daar komt in 2024 ook nog vliegveld De Peel bij. 

Lees ook

Maas zat tijdens haar tijd als wethouder van de gemeente Helmond in de Commissieoverleg en Voorlichting Milieu (COVM). ,,We hebben hier al te maken met de vliegbasis Volkel. Dat daar De Peel nog bij komt, is een ongewenste ontwikkeling. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/verzet-tegen-heropening-de-peel-twee-vliegvelden-is-te-veel~ac259fb6/

 


«   »