overloon nieuws

Alpe d'HuZes 2022

Gepubliceerd op 16 februari 2022 om 20:10

Donderdag 2 juni 2022 staat vet aangekruist in de agenda’s van Caroline van Lankveld en Eric Verbruggen. Dan is de Alpe D’HuZes dag in de Franse Alpen.

Caroline en Eric tweetal goed voor 14.000 euro aan KWF Kankerbestrijding

Samen waren ze goed voor maar liefst  € 14.000 euro die Caroline en Eric aan het KWF Kankerbestrijding konden schenken. Beiden namen afgelopen woensdag en donderdag deel aan Alpe d’HuZes. Het fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvond en door corona de afgelopen twee jaar gecanceld werd. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ fietsten, liepen of wandelden 4500 deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze deden dat alleen of met een team. Caroline 1x wandelend en Eric 6x met fiets.

YESSSS, volbracht: Het bijna onmogelijke toch gedaan: 6.600 hoogtemeters op een (lange) dag. En een gigabedrag van €16 miljoen euro opgehaald voor KWF. Met steun van Henriëtte in mijn gedachten en aan het stuur.

Dank voor al jullie support!!!

Caroline en Eric

img_6302jpg.jpg

 

Klaar voor de start na 2,5 jr. voorbereiding voir Alpe d'HuZes.Eerste afdaling ging goed. Op naar de TOP!

img_6301jpg.jpg

Gisteren aangekomen in Frankrijk. Vandaag 75 km. Kalme beklimming (27 km, 940 hoogtemeters) naar La Bérarde. Om te wennen aan Alpen. Ging goed.

img_6293jpg.jpg

Morgenvroeg op zondag 29 mei vertrek ik naar Frankrijk. Vanmiddag nog even een "uitzwaai-moment". De teller van Caroline en mij staat inmiddels op ruim € 13.250 voor Big Challenge - Alpe d'HuZes - KWF. Een bedrag waar wij trots op zijn. Bedankt namens velen voor al jullie steun, tips en bijdragen!!

Voor onze mensen die achterblijven. Zie hieronder de tip! KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society #,BigChallenge

Onze app is weer helemaal up-to-date! 

In de app vind je onze koerswiki met alle informatie die je als deelnemer en supporter op de berg moet weten. 

Ook kun je live je vrienden of familie volgen terwijl ze de berg beklimmen. Handig voor supporters en thuisblijvers zien in welke bocht je bent en hoeveel beklimmingen je hebt gedaan. Ook kun je via de app tv kijken, radio Alpe d'HuZes luisteren en ons online magazine te lezen. Zo blijf je in de koersweek op de hoogte van het laatste nieuws. En hoeven ook de thuisblijvers geen belangrijk moment te missen! Klik op de links hieronder om onze app te downloaden. Heb je de app al? Werk hem bij door de update te downloaden. 

App Store: https://apple.co/3wiIU5F Google Play: https://bit.ly/3P94li9

 

De fietstraining is goed gegaan. Deze week nog 150-200 km, dan kunnen we zondag fit vertrekken naar Frankrijk.
Voor donatie-verwerving heb ik mijn streefbedrag echter nog niet gehaald. Wie helpt mij, voor meer middelen voor onderzoek ter bestrijding van kanker? Dan zal ik het fietsen voor mijn rekening nemen ...
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ericverbruggen/alpe-dhuzes-2022

Vandaag laatste training gedaan voor Alpe d'HuZes. Ben er klaar voor!
P.s.: Sponsors zijn nog welkom!

Vanmorgen een vroege start gedaan. Als testrit in het donker, met verlichting, voor AD6 op 0206.

EXTRA: Worstenbrood voor PASEN, én KWF

In overleg met Bakker Degen en slager Centen is de Worstenbrood-actie verlengd: VOOR LEKKER WORSTENBROOD MET PASEN! Tegelijk steunt u ons, en vooral Kankerfonds KWF!

Vanwege gestegen grondstofprijzen hebben ook wij de prijs met €0,10 per stuk verhoogd, dus € 21 per 10 stuks.

Bestellen kan via app op nr. 0615-004357.

Caroline & Eric.

Eerste 1.650 trainingskilometers zitten erop!

Trainingsuren zijn weer opgevoerd: Vanaf januari ruim 1.650 km gefietst. Met afgelopen weekend de toerversie van De Ronde van Vlaanderen als extra tocht. Met alle hellingen en kasseien in de vrieskou: Moe maar voldaan de finish bereikt, samen met zoon Koen.

Worstenbroodactie uitstekend gelopen met bijna € 1.000 opgehaald voor het goede doel. Met Pasen proberen we dit nog een vervolg te geven.

Alles voor het goede doel!

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

 

100% van donaties naar KWF: De gehele organisatie wordt gerund door vrijwilligers. Van logistiek, catering, medisch tot communicatie en bestuur. En daar zijn we ongelofelijk trots op! Zo kunnen alle donaties volledig naar het KWF-fonds.

 

Waarom wij meedoen aan Alpe d'HuZes: Op 14 oktober 2019 heeft Eric zijn levenslustige zus Henriëtte op 58-jarige leeftijd haar strijd helaas moeten opgeven. De vader van Caroline is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Ze waren nog lang niet klaar met leven. Je voelt je dan behoorlijk machteloos en klein ... 

 

Een recordaantal van 124.000 kankerpatiënten kreeg in 2021 deze diagnose. In Nederland zijn inmiddels 830.000 mensen die kanker hebben, of hebben gehad. Het geeft aan hoe belangrijk aandacht hiervoor is. 

 

Wij willen de strijd aangaan om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen. Caroline wandelend, en Eric per fiets. Als symbool van de strijd die iemand met de ziekte kanker aangaat. “Ik ga niet zeggen dat ik zes keer naar boven ga, maar je stapt pas af als je niet meer kunt. Je gaat tot het gaatje, zelfs eroverheen als het moet. Opgeven is geen optie.”

 

Big Challenge: Wij zijn blij dat wij ons aan mogen sluiten bij Big Challenge - Team 25 “Ellen onze Topper”. Een actieve club uit Agri- en Foodsector. Ik geloof dat wij samen zo kunnen werken aan een verbetering van de kwaliteit van leven na een diagnose kanker. 

 

Behalve beklimming van de Alp hebben we nog een tweede uitdaging: Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Binnen BIG Challenge hebben wij een doelstelling van € 10.000 donatiegeld. Hiervan moeten we nog een groot deel ophalen. Daarom zijn we acties aan het opzetten om dit hoge doel te halen.

 

Ook rechtstreekse donaties voor Alpe d’HuZes / KWF zijn mogelijk via www.opgevenisgeenoptie.nl. U kunt hier doneren op onze deelnemers-pagina.

Alpe d'HuZes 2022

 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ericverbruggen 

https://nl-nl.facebook.com/eric.verbruggen.9 

 

Bedankt namens velen!

Caroline van Lankveld

Eric Verbruggen.

Eric (59) en Caroline (61) gaan tot het gaatje op Alpe d’Huez, pa en Henriëtte gaan met hen mee

OVERLOON - Makkelijk wordt het niet, maar wat Eric Verbruggen (59) uit Overloon ter bemoediging óók weet als hij 2 juni op zijn racefiets de Alpe d‘Huez beklimt: zijn zus Henriëtte trapt in gedachten met hem mee op weg naar de top. Dat geeft vleugels.

Door Frank Hermans 23-02-22 

Als ik naar boven klim, weet ik zeker dat ik denk aan haar gedrevenheid en dat ze altijd alles deed met volle overtuiging. Daar zal ik moed uit putten om tot het gaatje te gaan.

Levenslustige zus Henriëtte

Met nog zo’n 5000 deelnemers neemt Eric op de dag van Alpe D‘Huzes, want daar hebben we het over, de handschoen op. Tegen die ‘Nederlandse’ berg, meer nog tegen kanker. Zijn levenslustige zus moest in 2019 op 58-jarige leeftijd de strijd staken. ,,Ze was nog lang niet klaar met leven. Je voelt je dan machteloos en klein.

Dat zal 2 juni anders zijn. Eric hoopt de berg met de zo bekende 21 haarspeldbochten minstens vier keer, maar hopelijk veel vaker te trotseren. Diezelfde gedachte koestert zijn partner Caroline van Lankveld (61). Zij gaat een dag eerder niet fietsend, maar wandelend naar boven. Ook al met veel meer geestverwanten. 

 

Kaarsjes in de bochten

ik doe het ter herinnering aan mijn vader. Hij overleed ruim 30 jaar geleden aan longkanker, hij was nog maar 59 jaar. Twee jaar jonger dan ik nu ben. Dat doet je beseffen hoe jong hij nog was. En hoe belangrijk het is dat we in actie komen.

Voor uitputting is de oud-verpleegkundige en Vierdaagseloopster niet bang. ,,In elke haarspeldbocht staan kaarsjes te branden voor overledenen. De berg staat propvol met mensen die je aanmoedigen. Dat zal indrukwekkend zijn. Ik kijk er erg naar uit. Lees meer naar Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/eric-59-en-caroline-61-gaan-tot-het-gaatje-op-alpe-dhuez-pa-en-henriette-gaan-met-hen-mee~ae2c5ab8/