overloon nieuws

Kappersstoel in de fik in azc verdachte vrijgesproken

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 18:55

Een 31-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (azc) in Overloon ontkent fel dat hij iets te maken had met de kappersstoel die op 14 oktober 2021 op mysterieuze wijze in vlammen opging.

Ik heb er niets mee te maken, zei de man - afkomstig uit Somalië - deze week tegen de politierechter in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie verdacht hem van brandstichting.

Door Geert van der Star 02-03-22

Een medewerker van het azc hoorde de brandmelder die dag afgaan. Hij ging snel naar de trappenhal, waar een kappersstoel op twee plekken brandde. Een bewoner - niet de verdachte - kwam net aansnellen met een waterslang en wist het vuur te doven met behulp van de medewerker. Het liep maar nét goed af voor de negentig bewoners die op dat moment in het centrum verbleven. De stoel stond dicht bij een kast, die al stond te smeulen. Achter dit meubel bevond zich de gasleiding.

Waarom zou ik iets in brand steken en dan zo dom zijn om in de buurt te blijven?

De 31-jarige verdachte

In de ruimte met de kappersstoel hing een camera, maar die was niet op de stoel zelf gericht. Op beelden was achteraf alleen te zien dat de verdachte, die destijds verbleef in een nabijgelegen kamer, een paar minuten voor het incident door de gang liep met een brandende sigaret in zijn hand. Hij verdween kort uit beeld en liep daarna verder. De sigaret was toen verdwenen. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/kappersstoel-in-de-fik-in-azc-overloon-verdachte-vrijgesproken~a912db41/


«   »