Anne van der Kroon te zien in televisieprogramma Je Zal Het Maar Hebben

Gepubliceerd op 4 maart 2022 om 13:48

Overloon- In het BNNVARA-programma Je Zal Het Maar Hebben ontmoet presentator Jurre Geluk jongeren met een zeldzame aandoening of ziekte. In de uitzending van 26 april zien we Overloonse Anne van der Kroon, geboren met het Vatersyndroom, Klippel Feil & scoliose . Om te laten zien hoe haar beperkingen van invloed zijn op het dagelijks leven, werd Anne gefilmd. 

Door Wanda Laarakkers in DeBoK

Elke dag, elke seconde, altijd heeft Anne van der Kroon (24) pijn. Ze werd geboren met het Vatersyndroom, Klippel Feil & scoliose; meerdere nekwervels zijn aan elkaar gegroeid wat de beweeglijkheid in de nek verminderd. Ook Annes wervelkolom in de rug is kromgegroeid, of zoals ze zelf zegt; het is best wel een bende in mijn rug. Anne mist haar rechter duim, en heeft bewegingsbeperkingen in haar rechterarm. Haar linkerarm kan ze niet boven schouderhoogte tillen. Verschillende behandelingen heeft Anne geprobeerd, maar de opties zijn op aldus de deskundigen. 

Twee jaar geleden kreeg Anne een berichtje via Facebook. “Wil je meedoen aan het BNNVARA-programma Je Zal Het Maar Hebben? Ik dacht; waarom niet? In het ziekenhuis krijg ik altijd te horen hoe complex ik ben, dan laat het maar zien ook. Maar ik zag het berichtje vrij laat, de opnames waren al bezig. Vandaar dat het een jaar is opgeschoven.”

In het begin was Anne best zenuwachtig toen er een cameraploeg en presentator Jurre Geluk bij haar op de stoep stonden. Lees meer op bron:https://onsthuus.nl/berichten/anne-van-der-kroon-te-zien-in-televisieprogramma?view_context=group&view_context_id=19141

 

In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben volgt presentator Jurre Geluk jongeren met bekende maar ook onbekende ziektes of aandoeningen. Bekijk hier de eerste beelden! bron: https://www.npostart.nl/BV_101407380