zuster Christa steekt haar handen uit de mouwen voor Oekraïne

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 17:30

Oorlogsmuseum Overloon -Op dinsdag 15 maart reden we met een aanhanger naar haar huisje in Stevensbeek waar we een groot deel van haar schilderijen mochten inladen om geld in te gaan zamelen voor Oekraïne. 

Bezoekers die in het museum zijn mogen de schilderijen gratis mee naar huis nemen, maar zegt ze: "Ik hoop dat men een bijdrage wil doen voor de mensen in Oekraïne, hoe klein of groot dan ook, dat maakt me blij". 

Zuster Christa heeft alle doeken zelf geschilderd met olieverf. Ze maakt ze al vanaf haar tiende en is al bijna 30 jaar vrijwilliger/rondleider in ons museum. Hiervoor was ze Zuster in het Maria Regina Klooster in Stevensbeek.

Haar 'handelsmerk' is toch wel het zonnetje dat op elke schilderij prijkt. Deze staat voor het licht aan het einde van de tunnel, een nieuw begin. Het is ook een zonnestraaltje voor de mensen in Oekraïne die het nu zo hard nodig hebben. Én het is een zonnestraaltje voor de mensen die het doek mee naar huis nemen.  

Een mooi gebaar van zuster Christa! En een dank je wel alvast aan de mensen die willen doneren.Bron facebook Oorlogsmuseum Overloon

 

Foto: Oorlogsmuseum Overloon 

Oproep: help Oekraïne

Nederland heeft gul gestort op giro 555 voor Oekraïne. Maar daarmee is het probleem niet uit de wereld. In ons dorp zijn er al enkele hulpacties opgezet. En er zijn ook mensen die iets extra’s willen doen of kunnen doen. Denk aan: schenken van voedingsmiddelen en drogisterijproducten. En dan is de vraag: hoe krijg je die op een plek waar ze goed verdeeld kunnen worden? Enkele transporteurs hebben zich al bereid verklaard om goederen te vervoeren.

Als Dorpsraad willen we hierin graag, waar nodig, coördineren. Dus als iemand een actie bedacht heeft of wil schenken aan een hulpactie, dan horen we dat graag. En ook als iemand transport kan organiseren. Vele handen maken licht werk. En het is nu verdomde hard nodig. Er is geen behoefte aan kleding, zo lijkt het, maar wél aan voedingswaren die onmiddellijk gebruikt kunnen worden. En daarnaast dus ook aan drogisterijproducten en medicijnen.

Wil Iedereen die hierin iets kan betekenen, met goederen of met transport daarvan, zich s.v.p. per email melden bij de dorpsraad, email: brievenbus@dorpsraadoverloon.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.