overloon nieuws

'Tussen Kunst en Kitsch' komt vanuit Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 3 mei 2022 om 19:24

Op woensdag 4 mei 2022 vanuit Oorlogsmuseum Overloon krijgt Karl Stimm een waardevolle lanspunt uit de bronstijd aan tafel, taxeert Willem Jan Hoogsteder een koperen schilderij met Maria en Jezus schilderij en Joseph Estié een blauw-witte Chinese pronkschotel. 

Expert Karl Stimm taxeert in Oorlogsmuseum Overloon een lanspunt uit de bronstijd die door de aanbrenger zelf met een metaaldetector is gevonden. Er is weinig materiaal gebruikt en professioneel gegoten. Zoiets kom je bijna nooit in Nederland tegen.

Doordat de herkomst is achterhaald, is het veel waard. Ook taxeert expert Willem Jan Hoogsteder een koperen schilderij met Maria en Jezus. Het schilderij is niet gesigneerd, maar komt dicht in de buurt van Frank Francken. Francken is een schildersfamilie uit Antwerpen. Expert Joseph Estié taxeert een blauw-witte Chinese schotel. Het zou een 'Cornelis Pronk' zijn van zeldzame grootte.

'Tussen Kunst en Kitsch', woensdag 4 mei om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 1. Lees meer op bron:https://www.avrotros.nl/tussen-kunst-en-kitsch/gemist/detail/tussen-kunst-en-kitsch-oorlogsmuseum-overloon-kunst-van-formaat/

In deze aflevering van Tussen Kunst en Kitsch: Expert Karl Stimm taxeert in Oorlogsmuseum Overloon


«   »