overloon nieuws

SSS'er van het jaar 2022: Hans Willems

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 19:55

Op een goed bezochte vrijwilligersavond, waar alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet voor onze vereniging, is Hans Willems verkozen tot SSS’er van het jaar. Al jarenlang bestaat er binnen SSS’18 de traditie om een SSS’er van het jaar te benoemen. Dit is iemand die enorm veel voor de club doet en heeft betekend.

Hans is al decennia lang aan onze club verbonden en kenmerkende van Hans dat hij een enorme verbinder is en een echte mensen-mens. Hij is gestart als jeugdtrainer in 1984 bij de A-jeugd en werd daarmee direct kampioen en promoveerde naar de Topklasse. Vervolgens is hij in 1988 aangesteld als trainer van Ut Urst waarmee hij in 1989-1990 via de nacompetitie promoveerde naar de 3e klasse tegen Swalmen. In het jaar 2000 werd Hans wederom aangesteld als trainer van Ut Urst. Na een aantal moeizame seizoenen ervoor kreeg Hans direct na aanstelling het vlaggenschip van onze vereniging weer aan de praat door direct een periodetitel te realiseren.

In een fase dat het privé even wat minder ging was het Kees van der Kroon die vroeg of Hans weer wilde gaan trainen bij SSS’18 en Kees zei ‘gen druk’ Hans. Kijk maar wanneer het jou uitkomt. Hans ging weer rustig aan de slag als trainer van de lagere senioren elftallen en kwam er zo weer bovenop. Zo is Hans vanaf 2009 verbonden als vrijwilliger van onze club. Momenteel maakt Hans deel uit van onze voetbaltechnische commissie waar hij verantwoordelijk is voor het elftal O23 en de doorstroming van onze jeugd naar de senioren.

Hans is een echte teamspeler en heeft een aantal befaamde uitspraken zoals “Jongens wat er ook gebeurd, winnen of verliezen: Na de wedstrijd allemaal een tientje onder dun assenbak en juh” en “Een hele goede spits, draait en kapt uit alle hoeken en standen, maar zo goed is hij ook niet want anders had die niet in de 4e klasse gepeeld” of “En die laatste man is niet zo snel. Die loop ik voorbij met ‘een blaedje bier’ zonder te knoeien”. Deze uitspraken karakteriseren Hans en zorgen ervoor dat je als speler automatisch een glimlach op je gezicht krijgt.

Hans, je bent voor onze vereniging een gouden kracht en we hopen dat je nog lang betrokken blijft. Ook willen wij Marianne bedanken voor de tijd dat Hans ‘an dun andere kant’ van het viaduct is. Van harte gefeliciteerd met deze benoeming Hans! Bron:https://www.sss18.nl/ssser-van-het-jaar-2022-hans-willems

 

Dankwoord van Hans Willems: de blij verraste en trotste SSS’er van het jaar 2022!!

 

Ik ben zoals jullie weten al meer dan 20 jaar actief binnen de vereniging SSS’18 in allerlei functies te weten trainer Heren 1, jeugdtrainer, trainer lagere teams, trainer elftal onder 23 jaar en in de technische voetbalcommissie. In mijn eerste periode van 1983 tot 1989 ben ik actief geweest als trainer van SSS’18 1. Een fantastische periode met het kampioenschap in de 5de klasse, promotie naar de 4de klasse en één keer nacompetitie met promotie naar de 3de klasse.

 

In mijn tweede periode van 2000 tot 2003 was ik wederom trainer van heren 1. Wederom een mooie periode in de 4de klasse waar we drie keer de nacompetitie bereikte maar jammer genoeg niet konden promoveren. In mijn derde periode van 2009 tot en met 2022 ben ik trainer van de lagere elftallen, hulptrainer bij jeugdteams en trainer van het team onder 23 jaar geweest. De derde periode ging niet vanzelf na een zware burn-out. Na een toevallig gesprek met Kees vd K. haalde hij mij over om de lagere teams te gaan trainen. Eén keer in de week op de donderdagavond.

 

Achteraf een gouden greep. Het beste wat me kon overkomen. Toch weer de voetbalwereld in, na twee moeizame jaren was ik er over heen. Ik ging weer trainingen op papier zetten en keer er weer zin in. Super!! Allen bij coaching had ik het nog moeilijk maar na verloop van tijd kwam dat ook weer terug (gelukkig). En nu nog steeds actief bij het elftal onder 23 jaar. Zeg maar de begeleiding en aansturing van de overgang van de jeugd naar de senioren. Een leuke en dankbare uitdaging.

 

Ik wil iedereen alsnog bij SSS’18 bedanken voor de fijne en warme samenwerking. Want alleen kan je niets, we hebben elkaar allemaal nodig. Bestuur, trainers, jeugdtrainers, damestrainers, spelers/speelsters, leiders en alle vrijwilligers en supporters: Samen één SSS’18.

 

SSS’18 bedankt dat ik de mogelijkheid heb gekregen om terug te komen in de voetballerij. Dat is toch mijn leven!!! Ik hoop nog een paar jaar door te gaan in de voetbalwereld, met deze fijne mensen bij SSS’18 en samen er nog een leuke tijd van te maken.

 

Eigenlijk is de titel SSS’er van het jaar 2022 voor ieder vrijwilliger bij SSS’18.

 

Sportieve groet,

Hans Willems


«   »