overloon nieuws

Oekraïense vluchtelingen verhuisd naar Overloon; ‘Ze zijn zelf ook enthousiast’

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 09:07

OVERLOON | De Oekraïense vluchtelingen die onder andere verbleven in Linden, zijn allen goed overgekomen bij het voormalige AZC in Overloon. Dat meldt gemeente Land van Cuijk. Het AZC moest wat worden opgeknapt, nadat eind mei de laatste asielzoekers het complex verlieten. 

“Ze zijn zelf ook enthousiast", vertelt wethouder Hendriks – Van Haren over de nieuwe bewoners van het voormalige AZC. “Wij zijn blij dat het gelukt is.” 

 

Linden
De wethouder spreekt vol lof over de manier waarop de inwoners van Linden een bijdrage hebben geleverd aan de opvang van de Oekraïners. Een groot deel van de vluchtelingen werd tot de overgang naar Overloon in Linden opgevangen in onder andere vakantiewoningen. De manier waarop de bewoners van de kleine kern bij de Kraaijenbergse plassen zijn omgegaan met de vluchtelingen, en hoe ze hebben meegeholpen met de verhuizing, is volgens Hendriks - Van Haren te prijzen. Binnenkort wil ze naar de Linden afreizen voor een persoonlijke dankbetuiging. Lees meer op Bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/195393/oekraiense-vluchtelingen-verhuisd-naar-overloon-ze-zijn-zelf-oo


«   »