nieuwe koning van de Sint Theobaldusgilde

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 19:58

de nieuwe koning van de Sint Theobaldusgilde Overloon is bekend. Geert Arts heeft na 262 schoten het laatste restje van de vogel naar beneden gehaald. Het was een spannende strijd

Op zondag 3 juli hielden wij weer ons jaarlijks koningschieten.Na 2 coronajaren van onzekerheid, konden we dit jaar weer zonder zorgen ons koningschieten organiseren.

Toch was voor ons nog effe aanpassen om alles goed georganiseerd te krijgen met hier en daar voor ons toch nog wat aanpassingen.

 

Op zondagmorgen om 8.00 uur gingen onze trompettisten op pad om de reveille te laten horen in het dorp.

Samen met ons huidige koningspaar in een open auto trokken we door Overloon om iedereen wakker te schudden ten teken dat vandaag weer ons jaarlijks koningschieten was.

Dit jaar hadden we, na 2 jaar, ook weer een Heilige Mis in onze Theobalduskerk.

Na een gezamenlijke lunch was de loting voor ons koningschieten en rond 14.00 uur konden we, na het ontdoen van het zilver bij de “oud-koning” Ben v.d.Zanden beginnen aan het schieten.

Deze keer hadden we ook weer een publieksvogel geplaatst voor degene die als publiek ook wel eens willen proberen hoe dat voelt om de vogel naar beneden te schieten.

 

Na 262 schoten was het Geert Arts die het laatste restje van de vogel naar beneden haalde.

Het is voor Geert de 2de keer dat hij zich tot koning schoot van ons gilde. 11 jaar geleden deed hij dit ook.

 

Op ons gildeterrein werd hij, samen met zijn vrouw Gerty, geïnstalleerd als ons nieuw koningspaar.

 

Geert van harte proficiat en maak er een mooi koningsjaar van.

 

Bij het publiek was het Margret Schijf die na 222 schoten de vogel liet vallen en

bij de senioren was het Rina Arts die na 199 schoten de vogel de geest gaf. Zij kregen een zilveren schild, uit de handen van voorzitter Willeke Boom, uitgereikt.

 

We kunnen weer terug kijken op een heel mooie dag.

 Meer informatie vindt u op de website https://www.sinttheobaldusgilde.nl Facebook https://www.facebook.com/Theobaldusgilde/ 

Bron: tekst Geert Arts

Nou kom ik er niet onderuit om hem zelf ook te plaatsen. Het Sint Theobaldusgilde Overloon heeft deze foto ook geplaatst en iedereen die daar gereageerd heeft bedankt voor de felicitaties. Voor mij wordt het jaar steeds interessanter. Het gaat op dit moment allemaal voor de wind wat betreft de prestaties met schieten dit jaar. We gaan er een mooi koningsjaar van maken.
We beginnen volgende week al met het gildefeest in Geijsteren.