nieuwe vergoeding voor het inzamelen van oud papier

Gepubliceerd op 8 juli 2022 om 13:27

Vanaf 13 juli geldt een nieuwe vergoeding voor het inzamelen van oud papier door verenigingen. Hierdoor zijn de verenigingen, ook als de papierprijs laag is of de inzamelkosten hoog zijn, verzekerd van vaste opbrengsten.

Wethouder David Sölez: “Verenigingen zijn vaak al jarenlang betrokken bij de inzameling van oud papier in de gemeente Land van Cuijk. De inzamelkosten voor 2022 zijn helaas zo gestegen dat sommige verenigingen geen tot weinig opbrengsten aan de inzameling zouden overhouden als de geldende regeling gehanteerd zou worden. Daarom kozen we voor een nieuw, toekomstbestendig vergoedingssysteem”.

Tot en met 31 december 2022 geldt een vaste netto inzamelvergoeding van 50% van de bruto opbrengst, met een minimum van € 50,- per ton en een maximum van € 70,- per ton oud papier. Vanaf 1 januari 2023 wordt dit een vaste inzamelvergoeding van € 50,- per ton.

Tot nog toe was de basis van de vergoedingsregeling de marktwaarde van het oud papier minus de inzamelkosten per ton. Als de opbrengst van papier laag was, of de kosten stegen, werd de vergoeding dus lager. 

Breng je oud papier naar de containers van de verenigingen: goed voor de vereniging en goed voor het milieu! 

Meer informatie vindt u op bron: https://www.gemeentelandvancuijk.nl/locaties-containers-voor-oud-papier 

 

Oud papier inzameling overloon klik hier