Geen gewonden bij botsing tussen twee automobilisten

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 16:18

Overloon - op zaterdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de kruising ter hoogte van de Venrayseweg met de Merseloseweg in Overloon. 

De twee voertuigen reden achter elkaar op de venrayseweg toen het voorste voertuig een auto van rechts zag komen en remde. De achterste auto heeft dat niet op tijd opgemerkt waarna een botsing ontstond. De zwarte auto is de trekhaak in de bumper gekomen de achterste auto liep meer schade op. Lees meer op Bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/196043/geen-gewonden-bij-botsing-tussen-twee-automobilisten-in-overloon

Filmen en fotograferen in het openbaar: mag dat?

Nu vrijwel iedereen een telefoon met camera bij zicht draagt verschijnen er vaak foto’s en filmpjes (van onwetende anderen) op het internet.

De vraag hierbij is: is het toegestaan om foto’s of filmpjes van anderen op het internet te plaatsen zonder hun toestemming?

Publiek toegankelijke ruimtes

De algemene regel die geldt is: filmen en fotograferen op de openbare weg en in openbare ruimtes mag. Het filmen en fotograferen is toegestaan, omdat het valt onder de zogeheten ‘vrijheid van informatiegaring’. Dit is een onderdeel van de vrijheid van meningsuiting (artikel 10 EVRM).

NIEUWSFOTOGRAFIE

Voor nieuwsfotografie gelden niet alle bepalingen uit de AVG als de nieuwsfoto uitsluitend voor journalistieke doeleinden wordt gebruikt. Lees hier over AVG & Journalistiek.overloon nieuws is ook lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten