Brandweer blust klein brandje in bosgebied nabij het schaartven

Gepubliceerd op 17 juli 2022 om 12:16

Overloon - De brandweer van Vierlingsbeekwerd zondagmorgen rond 10.30 uur gealarmeerd voor een brandje in een bosgebied nabij het schaartven in Overloon.

Een wandelaar die langs kwam, merkte de brand op en waarschuwde de brandweer. Bij aankomst was de locatie niet meteen duidelijk waardoor de brandweer de locatie niet kon vinden. Uiteindelijk heeft een gps-signaal uitgezonden van de plek waar het brandje woedde. Bij aankomst bleek het om een klein brandje te gaan. Het is nog onbekend hoe het vuur is ontstaan. Men gaat vooralsnog uit van brandstichting.

 

Exacte locatie
Bij een verdachte situatie kun je 112 bellen. Geef hierbij de locatie van de brand zo precies mogelijk door. Als jezelf de exacte locatie niet weet, kun je de meldkamer toestemming geven om de precieze locatie van jouw smartphone te traceren.

Als je lange wandelingen maakt door onbekend gebied, adviseert de brandweer om een topografische kaart, GPS of wandel App mee te nemen. Ook wordt aangegeven dat mensen er rekening mee moeten houden dat je niet overal in de natuur goed bereik hebt met je mobiele telefoon.