gemeentenieuws

Gepubliceerd op 6 september 2022 om 19:59

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden budget 

Woensdag 28 september van 19.30-21.30 uur.
Locatie: MFA de Valuwe, de Valuwe 1 in Cuijk

 

Op woensdagavond 28 september organiseert het Mantelzorg- & vrijwilligersplein een informatiebijeenkomst over het Persoonsgebonden budget (PGB) voor mensen die voor de keuze staan hoe ze hun zorg of ondersteuning gaan regelen: met een PGB of juist niet, dus voor mogelijke budgethouders.

Het PGB is een budget waarmee men zelf zorgverleners in kan huren voor de zorg die iemand nodig heeft. Mensen met een PGB ontvangen hun budget, afhankelijk van hun zorgvraag, uit één van de vier volgende wetten: de Jeugdwet (via de gemeente), de Wmo (via de gemeente), de Wlz (via het zorgkantoor) en de Zvw (via de zorgverzekeraar). 

Hans van der Knijff van Per Saldo geeft deze avond voorlichting over:

 • Wat is een PGB en wat zijn de verschillen met zorg in natura?
 • Is een PGB iets voor jou? Hoe maak je een bewuste keuze voor het PGB of zorg in natura, of een combinatie van beide?
 • Wat komt er allemaal kijken bij het beheren van een PGB?
 • Waar kun je een PGB aanvragen?
 • Waar kun je terecht voor meer informatie, hulp en advies?

 

De bijeenkomst is expliciet bedoeld voor mantelzorgers.

 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelding, kun je terecht bij Mantelzorg- en Vrijwilligersplein. Telefoon: 0485-700500 of e-mail: mvplein@sociom.nl. Aanmelden (verplicht) kan voor 21 september via de website www.mvplein.nl.

 

“Tjee, wat gaat die voorleesfunctie snel!” 

Alle inwoners hebben baat bij een toegankelijke gemeentesite

 

Op vrijdagochtend 26 augustus staat burgemeester Hillenaar bij Wim Pierik op de stoep. De aanleiding voor het bezoek is dat de gemeentelijke website getoetst is en voldoet aan strenge toegankelijkheidseisen. Wim Pierik was graag bereid om burgemeester Hillenaar te laten zien hoe hij, ondanks zijn visuele beperking, toch toegang heeft tot websites en waarom het belangrijk is dat websites opgebouwd worden volgens de toegankelijkheidsrichtlijnen. 

 

Met de laptop aan de eettafel en de braille leesbalk voor zich start Wim de computer. De voorleesfunctie begint meteen te ratelen. Lastig te volgen voor iemand die dat niet gewend is. “Tjee, wat gaat die voorleesfunctie snel!”, zegt burgemeester Hillenaar enigszins verbaasd. “Ik ben dat gewend,” vertelt Wim Pierik. Het is aan te passen, maar hij houdt graag de vaart erin, zegt ie. “Het is belangrijk dat websites volgens vaste regels zijn opgebouwd. De zogenaamde (foto Burgemeester Hillenaar in gesprek met Wim Pierik )

‘webrichtlijnen’,” vervolgt Wim. “Daardoor weet ik wat een kop boven een tekst is, en waar de gewone tekst begint. Staat er een afbeelding bij dan leest mijn voorleessoftware wat er op die afbeelding te zien is. Die informatie moet natuurlijk wel vooraf worden toegevoegd door de beheerder van de website.” 

 

Van het bezoek en de uitleg van Wim Pierik is een video gemaakt die beschikbaar is via onderstaande QR-code: 

insjabloon-qrcodetoegankelijkheid.png

 

insjabloon-toegankelijkheid2.jpg 

 

Gemeentelijk wagenpark krijgt nieuw jasje

 

Afgelopen week werd in Grave een van de twee gemeentelijke veegwagens in de nieuwe Land van Cuijk-stijl gepresenteerd. Het is het eerste voertuig dat nu in deze gemeentelijke huisstijl rondrijdt. In de komende maanden wordt het overige wagenpark, onder andere personenauto’s, vrachtwagens en busjes, aangepast. Er worden dus geen nieuwe voertuigen aangeschaft, het bestaande wagenpark krijgt een nieuw ‘jasje’. Zo zal straks het gehele wagenpark dezelfde Land van Cuijk-uitstraling hebben. 

Het gemeentebestuur is blij dat het bij de uitvoering van dit project lokale ondernemers heeft kunnen betrekken. Van links naar rechts directeur/eigenaar Ronnie van der Wijst, Festa Reclamevormgevers uit Langenboom, verantwoordelijk voor de omvorming van het wagenpark, Erik van de Ven, directeur/eigenaar van Di-visie | branding studio uit Cuijk, bedenker van de Land van Cuijk-huisstijl, wethouder David Sölez, portefeuillehouder Openbare Werken. Geheel rechts, Willie van Kreij en Willy Janssen, beiden chauffeur op de veegwagen.

 

Nieuwe ambtsketen voor burgemeester gemeente Land van Cuijk

 

Word jij de ontwerper en/of maker van de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van de gemeente Land van Cuijk? Doe dan mee aan de ontwerpwedstrijd. De winnaar ontvangt maar liefst € 1.000! Een mooie beloning, maar het is dan ook niet zo maar iets. De ambtsketen voor de burgemeester is het symbool van de gemeente Land van Cuijk. Hoe eervol is het als jouw naam hier voor altijd aan verbonden is?

 

Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe ambtsketen. De keten wordt gedragen door de burgemeester of de vervanger in de rol van bestuursorgaan. Bijvoorbeeld als voorzitter van de gemeenteraad, maar ook bij verschillende representatieve en protocollaire aangelegenheden. Bij Koninklijk besluit is vastgelegd waar een ambtsketen op zijn minst aan moet voldoen, wanneer deze gedragen mag worden en door wie.

 

Waaraan moet de nieuwe ambtsketen voldoen?

 • De keten is voorzien van een penning met aan de ene zijde het Rijkswapen en aan de andere zijde het wapen van Land van Cuijk. De penning is eenvoudig en slijtvast te draaien. 
 • De keten is voorzien van een verstelbare voorziening zodat hij aanpasbaar is aan het postuur van de drager;
 • De keten is duurzaam geproduceerd;
 • Bij het ontwerp is rekening gehouden met draagcomfort en gebruiksgemak;
 • Het ontwerp is technisch uitvoerbaar;
 • Een verwijzing naar de 33 kernen en/of de 5 oude gemeenten (letterlijk of gestileerd) of herkenbare historische elementen is meegenomen in het ontwerp. 
 • Qua stijl zijn de volgende steekwoorden benoemd: subtiel, maar wel met body, klassiek, cachet, gedegen, rustig.
 • Voor het bewaren en vervoeren van de keten wordt een functionele en representatieve voorziening (tas, cover, koffer) meegeleverd; 
 • De keten (inclusief bewaarvoorziening) kan worden vervaardigd voor maximaal € 15.000;
 • Oplevering: uiterlijk 13 januari 2023;

Denk je een serieuze kans te maken, stuur dan vóór 9 september een mail naar kabinet@landvancuijk.nl. Je ontvangt dan een brief met meer informatie over het proces. 

 

Open monumentendagen in Grave op 10 en 11 september

Tijdens de Vriendenloterij Open Monumentendagen 2022, op 10 en 11 september, staat het thema “Duurzaamheid” centraal. Het doel van de Open Monumentendagen is een breed publiek te bereiken en het bezoek zo laagdrempelig mogelijk te maken. Alle deelnemende monumenten zijn gratis te bezoeken.

Inzet van het Monumentencomité Grave is mensen te informeren en te inspireren: Duurzaamheid betekent meer dan energiebesparing. Het gaat ook over meer groen in de historische omgeving. “Duurzaamheid en monumenten”; het is soms een lastige combinatie, zeker voor monumenten met een gebruiksfunctie als woning of winkel. Het authentieke van een historisch monument verdraagt zich bijvoorbeeld niet altijd met dubbele beglazing of zonnepanelen op oude pannen- of leistenen daken. Toch zijn er mogelijkheden. In het historisch stadhuis op de Markt in Grave is een en ander te zien. Bovendien wordt daar op zaterdag door deskundigen historische informatie gegeven.

Tijdens de Open Monumentendagen zal een aantal grote monumenten geopend zijn, zoals de Elisabethkerk en voor deze gelegenheid ook de schatkamer van de kerk, de Protestantse kerk, het Vincentiuskerkje in Oud Velp (“Kunst in het kerkje”) en de ambachtelijke bakker in het voorportaal. het voormalige Kapucijnenklooster met de Emmauskerk in Velp en met de historische tuin, de kerk van Escharen en de kerk in Gassel. Maar ook kunnen bezoekers de Gasselse molen, de kazematten bij de Thompson brug, de tuin van Nidum (voorheen het Arsenaal), de Generaal De Bonskazerne (deel dat wordt herontwikkeld door BOEï) bekijken. En iedereen kan naar binnen in het gebouw van de Sociëteit aan Het Kasteeltje, in de Gildekamer in De Hampoort en in de onderaardse gang bij de Hampoort. Naast de grote blikvangers openen ook kleinere monumenten hun deuren.

Door IVN Grave wordt, bij gelegenheid van de Open Monumentendagen en het thema duurzaamheid, op zondag aandacht gevraagd voor de bescherming van het groen. Er is een manifestatie bij de monumentale beschermde Sequoia op het voormalige Visioterrein.

Voor de kinderen is er de jaarlijkse speurtocht, dit keer in het teken van groen en duurzaamheid.

In het Stadsmuseum Grave in de Hampoort is de tentoonstelling over stoepplantjes te bezoeken; een unieke expositie met botanische tekeningen en macrofotografie van de plantjes zoals ze in de natuur groeien; een tentoonstelling die uniek is in Nederland!

Een pontje verzorgt de overtocht vanaf de Loswal in Grave naar het Kroonwerk Coehoorn aan de overzijde, zodat Grave ook vanaf het water bekeken kan worden.

Om 14:00 starten op zaterdag en zondag historische rondwandelingen vanaf de Markt.

insjabloon-openmonumentendag2.jpg

 

Wat als je moeite hebt met lezen en schrijven?

Veel mensen hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. We noemen dit laaggeletterdheid. Mensen die laaggeletterd zijn kunnen minder goed meedoen in de maatschappij. Dagelijks ondervinden zij problemen, bijvoorbeeld met bewegwijzering, het gebruiken van medicijnen of het doen van boodschappen. 

 

Week van Lezen en Schrijven

Van 8 tot en met 14 september wordt landelijk de Week van Lezen en Schrijven georganiseerd. In deze week wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Op zondag 4 september stond op het Festival Cultuur aan de Maas alvast de Escape Caravan van laaggeletterdheid. Wethouder Joost Hendriks bezocht de caravan, waarin je ervaart hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven, de frustratie is voelbaar. “Het is erg confronterend om te ervaren waar laaggeletterden dagelijks tegenaan lopen. Het zit echt in heel kleine dingen, zoals het lezen van een verpakking of het volgen van een route. Het wordt hoog tijd dat hier veel meer aandacht voor komt.”

 

Situatie in het Land van Cuijk

 

(Foto Wethouder Joost Hendriks en beleidsmedewerker Jana Berkers in gesprek met twee medewerkers van de Biblioplus.v.l.n.r.: Joost Hendriks, Carin Hoppenbrouwers, Wilma Lens, Jana Berkers )

 

In het Land van Cuijk is 13 tot 15% van de beroepsbevolking (16-65 jaar) laaggeletterd. Van de 65-plussers is zelfs ongeveer 25% laaggeletterd. Maar liefst 24% van de 15-jarigen loopt risico om laaggeletterd te worden. Wethouder Joost Hendriks zegt hierover: “Dit zijn aantallen, waar weinig mensen zich van bewust zijn. Mensen die laaggeletterd zijn, schamen zich hier ook vaak voor. Het is belangrijk dat wij samen optrekken met BiblioPlus. Zij hebben programma’s om zowel laaggeletterden te helpen, maar ook om ons als gemeente meer handvatten te geven om mensen te helpen.”

 

Digitale nieuwsbrief Energiek Land van Cuijk

Vanaf deze week verschijnt de digitale nieuwsbrief ‘Energiek land van Cuijk’. De nieuwsbrief is er voor iedereen die is geïnteresseerd in de activiteiten van de gemeente op het gebied van aardgasvrij, opwek duurzame elektriciteit, energiebesparing en klimaatadaptatie. De nieuwsbrief verschijnt eenmaal in de zes tot acht weken. Via gemeentelandvancuijk.nl/nieuws is de brief te bekijken. In de brief is een link opgenomen voor het gratis abonnement. 

 

 

Maak kans op een gratis energiescan van jouw woning en word een voorbeeld voor anderen!

 

Wil je energie besparen, isoleren, stroom opwekken en/of van het gas af gaan, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? Schrijf je dan in voor onze energiescan-actie en maak kans op een gratis scan van jouw woning. Tijdens een energiescan adviseert een onafhankelijke energieadviseur jou over de te nemen stappen om de woning te verduurzamen en wat deze stappen kosten. We verloten 8 gratis scans (ter waarde van € 395,-). 

 

Waarom deze energiescan-actie?

Vanaf het najaar organiseren we energiecafés. We helpen inwoners met de verduurzamingsstappen en geven inzicht in de kosten. Dat doen we door voorbeelden van verschillende typen huizen verspreid over de gemeente Land van Cuijk te tonen. Dit zijn de acht huishoudens die de gratis energiescan hebben gewonnen. Deze huizen worden ook de voorbeeldwoningen tijdens de energiecafés.  

 

Meld je aan

We zoeken een vrijstaande woning, twee onder een kap, doorzonwoning, boerderij en andere. In totaal zoeken we acht verschillende type woningen. Belangrijk is dat je jouw huis wil verduurzamen, maar dat nog niet gedaan hebt. Meer informatie, de voorwaarden en de aanmelding vind je op: https://www.gemeentelandvancuijk.nl/energiescan

 

Start nieuwe cursus tot energiebespaarcoach 

 

Onze energiebespaarcoaches zijn enthousiaste vrijwilligers die anderen graag helpen met het verlagen van de energierekening. Bij de deelnemer thuis wordt bekeken of, hoe en hoeveel er op energie (en daarmee ook geld) bespaart kan worden. De deelnemers zijn veelal huurders die zelf aan de slag willen met bespaartips op het gebied van verlichting, warm watergebruik, verwarming, tochtpreventie en het tegengaan van sluipverbruik van allerlei elektrische apparaten in huis. Onze coaches kijken naar kleine energiebesparende maatregelen en eenvoudige (gedrags-) aanpassingen. Wat kan iemand zelf doen en hoe pak je dat dan aan?

 

Start cursus op 24 september

De poule energiebespaarcoaches mag groter groeien met meer vrijwilligers zodat in alle kernen van Land van Cuijk hulp geboden wordt. Daarom start er in september een nieuwe cursus tot energiebespaarcoach. Een korte training van 3 dagdelen georganiseerd door de gemeente Land van Cuijk. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen vrij. 

Vind jij het leuk om mensen te helpen om energie én geld te besparen? Meld je dan snel aan, want we starten op 24 september. Kijk voor meer informatie op https://brabantwoontslim.nl/energiebespaaractie-gemeente-land-van-cuijk/. Daar kun je je overigens ook aanmelden voor een eigen – gratis – coachgesprek.  Zo ervaar je direct wat onze coaches doen en kom je er achter of het ook iets voor jou is. En natuurlijk krijg je zicht op je eigen mogelijkheden om op energie te besparen. Dat scheelt toch weer in de portemonnee.

 

Heb je interesse of wil je graag meer weten? 

Stuur dan een mailtje met je naam, woonplaats, (mobiele) telefoonnummer naar gemeente@landvancuijk.nl onder vermelding van aanmelden training Energiebespaarcoach. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 september. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Gemeente Land van Cuijk zoekt junior energiecoaches 

 

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk doen dit najaar voor het eerst mee aan het gratis educatieve spel Junior Energiecoach. Door kinderen spelenderwijs bewust te maken en hun kennis te vergroten over energieverbruik, leren ze hoe energie te kunnen besparen. Junior Energiecoach is een spel waarbij kinderen samen met een ouder thuis op een leuke en praktische manier aan de slag gaan met energiebesparing. Junior Energiecoach is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Deelname is gratis. Er zijn al meer dan 7.500 Junior Energiecoaches in Nederland. 

 

Wethouder Bouke de Bruin: ‘Bijna iedereen heeft te maken met de sterk gestegen energieprijzen. En dat betekent dat huishoudens zoeken naar mogelijkheden om te besparen op het energieverbruik. Als gemeente helpen we daarbij, onder meer met de inzet van de energiebespaarcoaches. De Junior Energiecoach is hierop een welkome aanvulling want energiebesparen begint met bewustwording. En daar moeten we vroeg mee beginnen, want jong geleerd is oud gedaan.’

 

Ontdekkingsreis
Vijf weken lang gaan de gezinnen op ontdekkingsreis. Over verlichting, verwarming, elektrische apparatuur, warm waterverbruik en het monitoren van eigen energieverbruik. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe leerzame uitdagingen. Er zijn puzzels, experimenten en winacties. Zo ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

 

Gratis meedoen en aanmelden
De gemeente Land van Cuijk roept gezinnen met jonge kinderen op om gratis mee te doen aan het spel. Inschrijven kan tot 2 oktober, het spel start op 7 oktober. Aanmelden en meer informatie op www.juniorenergiecoach.nl. 

 

Stoptober in de gemeente Land van Cuijk

Rook jij en wil je graag stoppen? Doe dan mee aan Stoptober en ga de uitdaging aan om in oktober 28 dagen te stoppen met roken! Stoptober geeft je op allerlei manieren steun om het vol te houden en heeft al meer dan 400.000 rokers geholpen om te stoppen.

 

Dit jaar maakt Stoptober een tour langs verschillende plekken in de gemeente Land van Cuijk. Kom langs op de markt in Cuijk (woensdag 7 september), Boxmeer (donderdag 8 september) of Grave (vrijdag 9 september). Hier geven deskundigen informatie over stoppen met roken en over Stoptober. Je kunt je hier ook inschrijven voor een training stoppen met roken en gratis kaartjes krijgen voor de theatervoorstelling van De sTOPPERS in Myllesweerd in Mill (maandag 3 oktober) of in MFA De Valuwe in Cuijk (woensdag 19 oktober). 

 

 

Na twee jaar ‘Kuukse kermis’ weer feest voor iedereen

 

CUIJK | Het is een traditie waar Maarten Jilisen elk jaar weer naar uitkijkt: de kermis in Cuijk. De wethouder geeft op vrijdagavond 9 september, 19.00 uur het startschot voor vijf dagen feest in het centrum van Cuijk. Jilisen: ‘Het aanbod attracties is wederom zeer divers en ik ben blij dat na twee jaar weer veel mensen hiervan kunnen genieten.’

 

De Maaskade, Maasveld en Markt zullen andermaal een kleurrijk lint vormen van verschillende attracties waarin zowel jong en oud vele uren plezier kunnen beleven. Vanwege reconstructie aan de verharding van de Grotestraat, zal dit jaar hier en in de Maasstraat dit jaar geen kermis worden gehouden. “Als gemeente investeren wij veel in activiteiten en evenementen om de leefbaarheid van onze gemeente in stand te houden en te verbeteren. In samenwerking met de Gebr. Regter (exploitant) zijn we er opnieuw in geslaagd om een gezellige en vooral goed bezette kermis neer te zetten. Het aanbod attracties is zeer divers, met een aantal leuke publiekstrekkers”, vertelt Jilisen. 

 

Gezelligheid

Tijdens de komende editie van de Kuukse kermis vallen de Techno Dance en Cake Walk op. Voor de jongste kinderen zijn de draaimolen, rups en familieachtbaan redenen om met de familie op pad te gaan. Want ook dat aspect is waar de kermis volgens Jilisen mede op draait. “De kermis brengt gezelligheid. De kermis biedt meer dan alleen attracties. Het creëert een sfeer waar je graag naartoe gaat met familieleden en vrienden, ook vanwege het randprogramma dat de lokale horeca organiseren”, vervolgt Jilisen.

 

Samenwerking

De werkgroep voor de kermissen in Beers, Cuijk en Haps bestaat uit vertegenwoordigers van de kermis exploitanten, horeca, wijk- en dorpsraden en de gemeente. De werkgroep zoekt nadrukkelijk de samenwerking met lokale ondernemers en horeca om verschillende evenementen aan elkaar te koppelen. Daarbij gaat het onder meer over de aankomst van de wandelaars van de Avondvierdaagse in Cuijk op vrijdagavond. Wethouder Jilisen: ‘Maar ook in Haps en Beers wordt verbinding met lokale (horeca)ondernemers gezocht. “Op die manier blijven de kermissen ook in de kleinere dorpskernen behouden. En om te zien wat er allemaal te beleven is, biedt de Facebookpagina “kermis in Cuijk” een geweldige uitkomst.’ (foto Clown DesAlles treedt op tijdens de opening)

 

Vijfdaags feest

De officiële opening van de kermis in Cuijk is vrijdagavond om 19.00 uur op de Maaskade. “De start van een vijfdaags feest, met muziek, gezelligheid en samenzijn. En natuurlijk leuke attracties. De kermis in Cuijk is voor velen een traditie, een reden om voor een weekend terug te komen naar paps en mams, met vrienden eropuit te trekken en oude bekenden te ontmoeten. Uiteraard zijn ook de terrassen geopend. Want ook dat is de kermis, gezellig met een biertje in de hand sfeerproeven.”

 

7 september inloopbijeenkomst Gassel

 

Groot onderhoud N321 Grave - Cuijk

 

De provincie Noord-Brabant gaat groot onderhoud uitvoeren aan de provinciale weg Maasveld (N321) van Grave naar Cuijk. Het doel is de verkeersveiligheid te vergroten, de doorstroming van het verkeer en de leefbaarheid te verbeteren. Het traject loopt van hectometerpaal 3,8 tot hectometerpaal 6,75. De afgelopen periode zijn onderzoeken afgerond en omgezet naar een ontwerp. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst.

 

Inloopbijeenkomst

De provincie gaat graag het gesprek met je aan tijdens een inloopbijeenkomst in De Viersprong in Gassel. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen wordt gewerkt met twee tijdsloten. Op 7 september 2022 ben je welkom tussen 15.00 en 17.00 uur of tussen 19.00 en 21.00 uur. Je kunt je aanmelden voor één van de twee tijdsloten via N321@brabant.nl. Binnen het tijdslot waarvoor je je aanmeldt, kun je op elk willekeurig moment langskomen.

Kun je de inloopbijeenkomst van 7 september 2022 in De Viersprong niet bijwonen? Wil je toch je input leveren? Mail dan je ideeën en wensen aan de provincie naar N321@brabant.nl. 

 

Doel

Het doel van deze inloopbijeenkomst is uit te leggen wat de uitkomsten zijn van de onderzoeken

en wat er nog aan gaat komen. Aan de hand van tekeningen laat de provincie de huidige plannen voor de N321 zien. In deze plannen zijn al veel van de opgehaalde eisen en wensen verwerkt. Ook informeert de provincie je op hoofdlijnen over de planning en de werkzaamheden die gaan plaatsvinden en over de manier waarop de provincie met je zal communiceren.

 

Meer informatie

Meer informatie vind je op www.brabant.nl/N321. Hier kun je je ook aanmelden voor een nieuwsbrief per e-mail over dit project.

 

Vragen of opmerkingen?

Heb je naar aanleiding van deze uitnodiging vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail

naar N321@brabant.nl of neem contact op met Greetje Boezeman, omgevingsmanager van de

provincie Noord-Brabant, via 06 - 556 869 85.

 

Inloopavond project Oelbroeck te Sint Anthonis 

 

Op woensdag 14 september a.s. organiseert de gemeente Land van Cuijk een inloopbijeenkomst over het project Oelbroeck in Sint Anthonis. Tijdens deze bijeenkomst kunnen omwonenden zich laten informeren over het concept-inrichtingsplan. Ook andere belangstellenden zijn welkom. De bijeenkomst wordt gehouden in MFC Oelbroeck en duurt van 17.00 – 20.00 uur. 

 

Informatie ophalen

Het projectgebied Oelbroeck valt binnen het Centrumplan Sint Anthonis. Het bouwproject omvat de bouw van ruim 60 woningen en een supermarkt. Tijdens deze bijeenkomst kun je informatie ophalen over het concept-inrichtingsplan dat per 1 september 2022 ter inzage ligt. Het inrichtingsplan kun je ook inzien in het gemeentehuis in Cuijk of via www.landvancuijkwoont.nl.

 

Inloopbijeenkomst

Tijdens deze inloopbijeenkomst ben je op elk moment tussen 17:00 en 20:00 uur welkom in zaal 3 en 4 van MFC Oelbroeck (Breestraat 1D, 5845 AX, Sint Anthonis).

 

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen en andere formele bekendmakingen. 

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat vermeld welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen) of het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorzieningen.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overuwbuurt.overheid.nl. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden je bekendmakingen wilt ontvangen. Dit kan ook via de app ‘Over uw buurt’.

Land van Cuijk

| Ruimtelijke plannen

 • Bekendmaking ontwerp Wijzigingsplan Werveld 1, Oeffelt (Land van Cuijk)
 • Vastgesteld wijzigingsplan Gemertseweg 19, Oploo (Land van Cuijk)
 • Bekendmaking ontwerp Wijzigingsplan Arnoud van Gelderweg 91, Grave (Land van Cuijk)

 

| Overig

 

Beers

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

| Verkeersbesluit

 

| Overig

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het veranderen van een bestaande inrit aan Parklaan 10 te Boxmeer
 • Buiten behandeling gestelde aanvraag voor het verbreden van een inrit aan Parklaan 10 te Boxmeer
 • Aanvraag vergunning voor het verhuren van uitbouw aan Stationsweg 4 te Boxmeer

Afhandelingen

 

| Overig

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Weijerstate 4 en 5 en Elsendock 10 t/m 27 te Boxmeer

 

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het verbouwen van een voormalige winkel naar woonzorgwoning en zorgstudio's aan Kaneelstraat 34 en 36 te Cuijk
 • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een bedrijf aan huis in de garage aan Zadelmakersdreef 15 te Cuijk

Afhandelingen

 • Uitgebreide procedure omgevingsvergunning definitief voor het veranderen van een bedrijf voor het koelen en invriezen van producten aan Simon Homburgstraat 14 te Cuijk
 • Vergunning verleend voor het bouwen van een nieuwbouw showroom en magazijn aan Lange Beijerd 13 te Cuijk

 

| Evenementenvergunningen

 

| Overig

 

| Verkeersmededelingen

 • Wijziging onderbord gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats - Kamille te Cuijk

 

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

Afhandelingen

 • Verlenging beslistermijn voor het plaatsen van 18 zonnepanelen aan Broekstraat 4 te Gassel


| Overig

 

Grave

| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van een afdak aan realiseren van een afdak te Grave
 • Verlenging beslistermijn voor het bouwen van een aanbouw, het wijzigen van een schuur en het maken van een uitweg aan Habsburgsestraat 33 te Grave

 

| Evenementenvergunningen

 

| Verkeersmededelingen

 

| Overig

 

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Haps

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen 

 

 

| Overig

 

Katwijk

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

| Overig

 • Ontheffing voor het organiseren van Kuilenloop Langenboom op 4 september 2022 aan Fazantenweg ongenummerd te Langenboom

 

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een tijdelijk gronddepot aan 't Kavelt te Mill

Afhandelingen

 • Verlenging beslistermijn voor het aanleggen van een huisvestingssysteem voor paarden aan Kolkweg 1 te Mill

 

| Overig 

 • Rectificatie bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Mill, Van den Bogaardweg & Meidoornweg ongenummerd

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen
Aanvragen

Afhandelingen

 • Rectificatie: Vergunning verleend voor het bouwen van een halfvrijstaande woning aan Leeuwenleen 1 te Oploo
 • Rectificatie: Vergunning verleend voor het bouwen van een halfvrijstaande woning aan Leeuwenleen 3 te Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

| Evenementenvergunningen

 

| Ruimtelijke plannen

 • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor een veranderingsvergunning in het kader van de Wabo, het bouwen van een bouwwerk en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (bouw droogtunnel) aan de Vredepeelweg 22 in Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen 

 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een verplaatsbare mantelzorgwoning aan Hapsedijk 12a te Rijkevoort

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het renoveren van een schuur aan Laageindsedijk 28 te Rijkevoort
 • Vergunning verleend voor het realiseren van een aanbouw en vervangen van inpandige proces- en opslagtanks aan Hoogeindsestraat 33 te Rijkevoort

 

| Evenementenvergunningen

 • Vergunning verleend voor het organiseren van Kinderkamp Rijkevoort op 29 augustus 2022 aan Hapsedijk 25 te Rijkevoort

 

| Overig

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Laageindsbroek 9 te Rijkevoort

 

Sambeek
| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Definitief besluit omgevingsvergunning voor het herbouwen van een woning gedeeltelijk buiten het bouwvlak en het wijzigen van de locatie van een nog te realiseren tweede woning aan Oude Waranda 1 te Sambeek
 • Vergunning verleend voor het tijdelijke strijdig gebruik van 10 jaar, in verband van het organiseren van een tweedaags weekend-evenement in de maand september nabij Oude Waranda 2 te Sambeek

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen

 

Stevensbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 

Vianen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het uitbreiden van een woonhuis aan Franssenstraat 101 te Vianen
 • Aanvraag vergunning voor het verplaatsen van een schutting aan Vendelierskamp 17A te Vianen

Afhandelingen

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning geweigerd voor het verbouwen van een schuur aan Grotestraat 19 te Vierlingsbeek

 

| Evenementenvergunningen

 

| Omgevingsmelding

 

Vortum-Mullem

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het kappen van 2 bomen aan Wanroijseweg 64 te St. Hubert

Afhandelingen

 

Westerbeek

| Overig

 • Melding voor bestaande propaantank op locatie aan Stevensstraat 6 te Westerbeek