overloon nieuws

Cultureel Café Sint Anthonis pakt weer uit

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 19:03

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur aangeboden wordt. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar, in het seizoen. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Kunstkring Sint Anthonis zorgt voor een interessant programma: divers, en met alles op het gebied van Kunst en Cultuur. Aan de orde komen allerlei vormen van beeldende kunst, muziekstijlen, theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur … en nog veel meer. Gezellig, boeiend en leerzaam!

 

Met een werkelijk prachtig programma wordt gestart op 29 september met:

 

Coen Cuijpers

Coen Cuijpers (Boxmeer, 1981) groeit op in Gennep. In 2019 zegt hij zijn baan en huis op en rent hij enkel met rugzak van Gennep naar Palermo voor de positiviteit. 72 marathons in 112 dagen, waar hij onderweg vraagt welke kleine dingen hij voor anderen kan doen.

coenkuijpersgenneorugzakgitaar-2.jpg

 

Na terugkomst in Gennep gaat Coen op katten passen. De nomade reist al meer dan twee jaar rond met zijn hart als kompas. Hij schrijft een boek over zijn hardloopreis naar Palermo (‘Hardloopreis van geluk’, 2021). Over het onderweg zijn maakt hij de dichtbundel ‘Zwerver zonder wekker’, die 19 september 2022 verschijnt.

 

Harrie Mortiaux, Groesbeek

Is een veelzijdig kunstenaar. Onverwachte gebeurtenissen in het makingsproces zijn belangrijk. Harrie wil de toeschouwer en zichzelf verrassen en boeien. Een werk is geslaagd als het de fantasie van de kijker stimuleert. Zijn werken zijn vaak herkenbaar met organische vormen, maar niet realistisch.

harriemortiauxhuidhongeracrylgemengdetechniek-1.jpg

 

Ooit begonnen met kindervoorstellingen op doosjes, kapstokken en klokjes, door naar olie- en acrylverf schilderijen, met daar bovenop allerlei materialen en werkwijzen door elkaar heen zoals zand, papier, karton, monotypes, houtdruk of linoleumsnedendruk.

 

Daarna volgde de stap naar het beeldhouwwerk met name in serpentijn uit Zimbabwe. Deze is in veel kleuren en structuren te krijgen. Met recht een veelzijdig kunstenaar die zijn werk eer aandoet.

 

Na Caîlíní, 4 Harpisten uit het Harpisten Ensemble, Arnhem e.o. 

Na Caîíní het Ierse woord voor “de Meisjes” en de leading lady voor deze avond is Janneke Oostveen uit Arnhem.

janneke-oostveen-1.png

Zij speelt al harp vanaf haar 9e jaar en na haar opleiding en loopbaan van 10 jaar als logopedist maakte zij van haar harp, haar beroep. Janneke is verbonden aan “de Muzikale Ontmoeting” en speelt regelmatig met harpisten uit het harpen ensemble Na CaÎlíní, onder meer bij de Drie Gasthuizen te Arnhem. Sinds enkele jaren werkt zij met veel plezier bij “De Zingende Snaar” te Rhenen, waar zij met veel enthousiasme informatie geeft over harpen én bladmuziek. Samen met de 3 harpisten: Maria Vloet, Emmeken Vodegel en Maaike Cornelisse, wordt de harp onder de loep genomen en verschillende genres, met soms meerdere partijen ten gehore gebracht.

harpen1-1.jpg

 

 

Let op: Voor de trouwe gasten, de begintijd is een half uurtje vervroegd!

Datum: 29 September a.s.

Aanvang: 20.00u

Inloop: 19.30u

Locatie: Restaurant Tussen Harrie en Toon, Dorpstraat 2, Ledeacker

Entree: € 5,00

 


«   »