Anonieme tips nodig in aanpak misstanden Vastgoedsector aangespoord om te melden

Gepubliceerd op 25 september 2022 om 10:24

Meld Misdaad Anoniem (M.) start samen met de private sector en overheden een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche. Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Panden kunnen worden ingezet voor drugs, de opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of om crimineel geld wit te wassen. De huur en aankoop wordt mede mogelijk gemaakt doordat mensen binnen de vastgoedsector criminelen helpen. 

Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar: ‘De impact van de criminaliteit op ondernemers en werknemers is groot. Denk daarbij aan imagoschade, onveilige werksituaties en zelfs intimidatie. Bovendien leidt het tot onacceptabele veiligheidsrisico’s in de kernen en het buitengebied. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen in de vastgoedbranche, die bepaalde handelingen niet vertrouwt, dat op een veilige plek kan melden.’ 

 

Melden helpt!
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt (geen politie). Melden kan telefonisch en online via een beveiligde omgeving. Een klein team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt de melding met zorg. Het meldpunt stuurt jaarlijks 20.000 meldingen door naar politie en andere opsporingsinstanties waardoor dagelijks zaken worden opgelost. 

Meld Misdaad Anoniem | T 0800 – 7000 | meldmisdaadanoniem.nl